Stojnić uputio zahtjev za smjenu Skake, dao i obrazloženje

Radiosarajevo.ba
Stojnić uputio zahtjev za smjenu Skake, dao i obrazloženje
Foto: Printscreen / Prijedlog Denisa Stojnića

Denis Stojnić, vijećnik u Gradskom vijeću Grada Sarajeva, uputio je prijedlog za smjenu gradonačelnika Abdulaha Skake zbog, između ostalog, afere „Asim“ te istrage koja se vodi protiv Skake zbog javnih nabavki.

Prijedlog je upućen predsjedavajućem Gradskog vijeća Igoru Gavriću, a zahtjev za Skakinu smjenu obrazložio je prvo riječima da je gradonačelnik „prekršio u više navrata poslovnik tako što nije odgovorio na moje inicijative koje se odnose na stipendiranje djece ubijenih policajaca i druge“.

„Dodatni razlog je i to što je gradonačelnik na zvaničnoj stranici Grada Sarajeva u svojoj biografiji lažno naveo da je diplomirao na Univerzitetu u Sarajevu, a fakultet završio na jednom od univerziteta u Travniku“, naveo je Stojnić u prijedlogu kojeg je dostavio i mediijima.

Kazao je i da je nužno pokrenuti postupak opoziva gradonačelnika ukoliko sam ne podnese ostavku nakon afere snimka koja je izašla u javnost i koja „dovodi u pitanje i zakonitost njegovog izbora, a nakon koje su mnoge stranačke kolege gradonačelnika odstupile s funkcije“.

„Budući da se na snimku pominje i ime mog brata da je 'završen' za glasanje, na ovaj način dokazujem da nikakvog 'završavanja' nije bilo, iako je gradonačelnik nudio u zamjenu za glas objekat na dolaznoj stanici žičare na Trebeviću što je odbijeno. Također, imam saznanja da je otvorena istraga u Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo u vezi sa postupcima javnih nabavki za manifestaciju EYOF, gdje je, navodno, došlo do grubog kršenja Zakona o javnim nabavkama, te da je gradonačelnik jedan od osumnjičenih“, naveo je Stojnić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije