Denis Stojnić: Pokrenut ću proceduru za opoziv gradonačelnika Abdulaha Skake

Radiosarajevo.ba
Denis Stojnić: Pokrenut ću proceduru za opoziv gradonačelnika Abdulaha Skake
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Denis Stojnić

Iz kabineta gradonačelnika Grada Sarajeva Abdulaha Skake jučer su najavili da će gradonačelnik podnijeti privatnu tužbu protiv gradskog vijećnika Denisa Stojnića zbog klevete.

Skaka će tužbu podnijeti zbog teksta o aferi Asim, u kojem je Stojnić naveo zašto je i kako njegov brat dao glas Skaki na izborima za gradonačelnika. 

"Abdulah Skaka je prilikom izbora dobio ukupno 16 glasova vijećnika, što je za jedan glas više od proste većine potrebne za izbor gradonačelnika, te je netačna tvrdnja da je jedan glas odlučio o izboru gradonačelnika", podsjetili su iz kabineta te su dodali da odbacuju "sve neistinitosti u navedenom tekstu te će gradonačelnik Skaka nadležnog suda podnijeti privatnu tužbu za klevetu protiv Stojnića koji u vrijeme izbora gradonačelnika nije bio član Gradskog vijeća te nije ni imao legitimaciju da glasa."

Jutros je stigao i odgovor od samog Stojnića koji je u mailu medijima napisao:

"Ovom prilikom želim zamoliti gradonačelnika da se ne bavi glupostima i kojekakvim
privatnim tužbama jer ću u suprotnom biti primoran da spomenem ljude koji su bili prisutni kada mi je nudio podrum Vijećnice da napravim restoran, zatim jedan privatni objekat u kojem je sada jedan lokal i restoran na dolaznoj stanici trebevićke žičare, što smo mi odmah odbili."

Dodao je da je razloge "zašto su glasali za njega već objasnio": "A to je očigledno bila velika greška. A kada već ima želju za tuženjem, predlažem mu da tuži samog sebe jer mu je u biografiji na web stranici Grada Sarajeva pisalo da je fakultet završio u Sarajevu, a prava istina je da je on bio travnički student i da je tamo završio fakultet. Ne želim da kažem da je Fakultet u Travniku manje vrijednosti od Sarajeva, već samo želim skrenuti pažnju da je trenutni gradonačelnik sklon manipulacijama." 

Radi svega navedenog, poručio je Stojnić, na martovskoj sjednici Gradskog vijeća Sarajevo će tražiti da se pokrene procedura za gradonačelnikov opoziv, te da se provjeri validnost njegove diplome.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije