Gradonačelnik Zavidovića: Požar u hotelu Kristal je podmetnut, tražim hitan sastanak s Vladom FBiH

0
Radiosarajevo.ba
Gradonačelnik Zavidovića: Požar u hotelu Kristal je podmetnut, tražim hitan sastanak s Vladom FBiH
Foto: Printscreen / Požar u Zavidovićima

U Zavidovićima je večeras, 10. decembra došlo do požara na objektu hotela Kristal, a gradonačelnik ovog grada Hašim Mujanović tvrdi da se radi o namjerno podmetnutoj vatri.

Kako je naveo, veća šteta je spriječena brzom intervencijom vatrogasaca Gradske profesionalne vatrogasne jedinice.

"Na objektu hotela 'Kristal' večeras je došlo do namjernog podmetanja vatre. Brzom intervencijom vatrogasaca Gradske profesionalne vatrogasne jedinice spriječena je veća šteta. U objektu nema električne energije te je isključena opcija samozapaljenja. Dakle radi se o namjerno podmetnutom požaru.

Bosna i Hercegovina u kontekstu energetskog siromaštva

Bosna i Hercegovina u kontekstu energetskog siromaštva

Najoštrije osuđujem ovaj vandalski čin paljenja jednog od simbola našeg Grada. Dajem punu podršku istražnim organima u rasvjetljavanju ovog događaja. Kao Gradonačelnik stojim im na usluzi za sve što bude potrebno. Bilo ko da stoji iza ovoga čini štetu i Gradu Zavidovići i vlasnicima ovog objekta.

Zahvaljujem se pripadnicima Gradske profesionalne vatrogasne jedinice na brzoj i uspješnoj intervenciji.

Požar u Zavidovićima: Gori zgrada hotela, na terenu i policija

Požar u Zavidovićima: Gori zgrada hotela, na terenu i policija

Zavidovići su bili, između ostalog, prepoznatljivi i po ovom hotelu. Nadam se da će se uskoro riješiti dugogodišnja agonija i da će imovina IP 'Krivaja' i hotela 'Kristal' biti stavljena u funkciju. U to ime tražit ću hitan sastanak sa ministrima iz Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i zahtjevati da se Ortačka grupa uvede u 'Krivaju' sa dokazima o plaćenoj ugovornoj cijeni ili da Grad otkupi imovinu 'Krivaje' pa da istu pretvorimo u slobodnu industrijsku zonu od koje će višestruku korist imati građani, privrednici i Grad Zavidovići", poručio je gradonačelnik Mujanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije