Potvrđena optužnica u Zavidovićima: Pretukli muškarca nakon što je napao suprugu

0
Radiosarajevo.ba
Potvrđena optužnica u Zavidovićima: Pretukli muškarca nakon što je napao suprugu
Foto: Arhiva / MUP ZDK / Ilustracija

Općinski sud u Zavidovićima potvrdio je optužnicu protiv četiri osobe koja ih tereti da su učestvovali u incidentu tokom kojeg je pretučen B. A., a koji je prethodno fizički napao svoju suprugu.

Optužnicom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona obuhvaćeni su B. A. (19), N. B. (21), Š. K. (22) i A. H. (19).

Oni su, kako ih terete, 15. marta oko 1.15 sati u Zavidovićima, s ciljem da se obračunaju sa B. A. koji je prethodno napao suprugu, zajedno došli pred ulazna vrata njegovog stana.

Sead je donirao bubreg najboljem prijatelju: Molio sam dragog Boga da se sve podudari

Sead je donirao bubreg najboljem prijatelju: Molio sam dragog Boga da se sve podudari

"Kada im nakon zvonjenja i kucanja niko nije otvorio vrata, B. A. ih je provalio udarcem nogom, svjestan da na taj način može oštetiti bravu, što je i htio, oštetivši je i nanijevši štetu vlasniku od oko 500 KM", navodi se u optužnici.

Potom je on, dodaje se, zajedno s A. H., Š. K. i N.B. ušao unutra, svi svjesni da takav nasilan ulazak u tuđi stan nije dozvoljen.

Unutra, istaknuto je, nisu zatekli B. A. te su iz njegovog stana izašli nastavljajući ga tražiti.

"Nakon izvjesnog vremena ponovo su se vratili u njegov stan, gdje su ga zatekli kako leži u dnevnom boravku. Potom su mu B. A. i N. B. prišli i napali ga. B. A. ga je rukama uhvatio za vrat i počeo stiskati prijeteći mu, dok ga je N. B. sprečavao da ustane tako što mu je nalegao na prsa držeći mu ruke", istaknuto je u optužnici, a potvrđeno je Nezavisnim novinama.

Tužilaštvo ih tereti da su ga šakom nekoliko puta udarili u prsa i lice, te mu nanijeli laku povredu u vidu krvarenja vežnjače.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije