Podignuta optužnica za užasnu nesreću u BiH: Audijem udario trudnicu, izgubila je bebu

1
Radiosarajevo.ba
Podignuta optužnica za užasnu nesreću u BiH: Audijem udario trudnicu, izgubila je bebu
Foto: MUP RS / Policija RS / Ilustracija

V. M. iz Bosanske Dubice optužen je da je u mjestu Babinac u Bosanskoj Dubici Audijem udario trudnicu koja je usljed teških povreda izgubila plod u sedmom mjesecu trudnoće.

Prema optužnici koju je podiglo Okružno javno tužilaštvo Prijedor, V. M. je prouzrokovao nesreću 11. marta 2020. godine, oko 18 sati, na magistralnom putu Kostajnica – Bosanska Dubica.

On je kobnog dana bio za volanom Audija i to u stanju srednjeg pijanstva sa 1,68 promila alkohola u krvi.

SIPA u Sarajevu uhapsila državljanina Finske, za njim bila raspisana Interpolova potjernica

SIPA u Sarajevu uhapsila državljanina Finske, za njim bila raspisana Interpolova potjernica

"Dolaskom u mjesto Babinac, nije obratio pažnju na pješaka koja je u tom momentu prelazila kolovoz magistralnog puta, sa lijeve na desnu stranu posmatrano iz pravca Kostajnice i nije svoje vozilo držao što bliže desnoj ivici kolovoza i na tolikoj udaljenosti od nje da ne ugrožava druge učesnike u saobraćaju i sebe ne izalaže opasnosti", navodi se, između ostalog, u optužnici.

Dalje se dodaje da je vozač prednjim lijevim dijelom automobila udario u desnu nogu pješakinju.

Ona je tada bila u sedmom mjesecu trudnoće, te je usljed udara nabačena na automobil, a zatim je pala na kolovoz. Žena je usljed povreda trbuha izgubila plod, a osim toga imala je i brojne druge povrede glave i tijela.

Radi se o povredama očne šupljine, prelomu oba vilična sinusa, trostrukom prelomu donje vilice, prelomu nosnih kostiju, iščašenju zgloba lijevog ramena, te povrede su u svom skupnom dejstvu čine tešku povredu.

"Dakle, optuženi kao učesnik u saobraćaju na putevima nije se pridržavao saobraćajnih propisa i time tako ugrozio javni saobraćaj da je doveo u opasnost život ljudi. Uslijed toga kod drugog je nastupila teška tjelesna povreda, a prilikom izvršenja djela bio je pod uticajem alkohola preko 1,50 g/kg u krvi, čime je, učinio krivično djelo ugrožavanje javnog saobraćaja", navodi se u optužnici, piše Crna hronika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije