Potvrđena optužnica u Bihaću: Dileru u kući i vikendici pronašli tri i po kilograma spida

0
Radiosarajevo.ba
Potvrđena optužnica u Bihaću: Dileru u kući i vikendici pronašli tri i po kilograma spida
Foto: MUP USK / Oduzet spid

Općinski sud u Bihaću potvrdio je optužnicu Tužilaštva Unsko-sanskog kantona (USK) protiv Amira Iftića, kojem se na teret stavljaju krivična djela promet opojnih droga, te nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnog materijala.

Također, Iftiću je produžen pritvor za dva mjeseca, u kojem se nalazi od kraja augusta, kada je uhapšen.

Policija je tokom pretresa njegove porodične kuće, 31. augusta 2023. godine u naselju Midžić mahala, te vikendice u mjestu Račić, nadomak Bihaća, pronašla tri i po kilograma praškaste materije za koju je kasnije vještačenjem utvrđeno kako se radi o spidu.

Turska odobrila: Osumnjičeni za ubistvo Vanje Gorčevske (14) bit će izručen Sjevernoj Makedoniji

Turska odobrila: Osumnjičeni za ubistvo Vanje Gorčevske (14) bit će izručen Sjevernoj Makedoniji

Pored toga, pronađeno je i 18 puščanih metaka, 49 pištoljskih metaka kalibra 7,65 milimetara, mobitel, te 360 eura koji su privremeno izuzeti.

Optuženi je tada uhapšen i priveden u Kantonalno tužilaštvo Unsko-sanskog kantona, nakon čega je ispitan, a nakon ispitivanja postupajući tužilac je podnio prijedlog za određenje pritvora prema nadležnom sudu u Bihaću.

Kantonalno tužilaštvo je protiv Amira Iftića podiglo optužnicu, a rješenjem Općinskog suda mu je određen jednomjesečni pritvor.

U saradnji sa Sektorom kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova USK, Tužilaštvo USK je tokom istrage provelo potrebna vještačenja, saslušanje svjedoka, te druge istražne radnje, s obzirom na to da se radi o teškom krivičnom djelu, pišu Nezavisne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije