Slučaj u Brčkom: Stisnuo mu ruku prozorom, vozao ga po parkingu pa ga - pregazio automobilom

0
Radiosarajevo.ba
Slučaj u Brčkom: Stisnuo mu ruku prozorom, vozao ga po parkingu pa ga - pregazio automobilom
Foto: MUP Brčko distrikt / Policija, Brčko / Ilustracija

Milorad J. iz Brčkog optužen je da je na parkingu trgovačkog centra nakon verbalne rasprave sa J. J. i njegovim sinom D. J., "pričepio" ruku D. J. prozorom na svom automobilu, te ga tako zaglavljenog vozio nekoliko metara, a kada je pao na tlo, prešao mu je vozilom preko karlice.

Optužnicu je podiglo Tužilaštvo Brčko, a potvrdio nadležni sud.

Kako se navodi u optužnici, sve se desilo 25. juna 2022. godine oko 21.30 sati, u Brčkom u Ulici Bijeljinska gdje je optuženi došao svojim Mercedesom Sprinterom, do parkiranog Audija iz kojeg su izašli J. J. i njegov sin D. J, koji su prišli njegovim prednjim lijevim vratima.

Schmidt pred večerašnje obraćanje u UN-u: "Moram reći da ne vidim da imamo vojni sukob"

Schmidt pred večerašnje obraćanje u UN-u: "Moram reći da ne vidim da imamo vojni sukob"

Došlo je do verbalne rasprave tokom koje je D. J. kroz prednji lijevi prozor vozača stavio desnu ruku, a optuženi je skoro do kraja zatvorio prozor i na taj način "pričepio" oštećenom ruku koju on nije mogao izvući.

"Vozilom je krenuo sa parkinga dok je D. J. sa zaglavljenom rukom trčao nekoliko metara zakačen za vozilo. Potom je uspio izvući ruku, usljed čega je pao na tlo. Tada je optuženi vozilom naglo skrenuo ulijevo i zadnjim lijevim pneumatikom prešao preko karlice, zbog čega je D.J. zadobio teške povrede", navodi se u optužnici.

Radi se o prelomu više kostiju na tijelu, a po cijelom tijelu imao je i oguljotine i ogrebotine kože.

"Dakle, drugog teško povrijedio, čime je učinio krivično djelo teška povreda", navodi se u optužnici, pišu Nezavisne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije