Potvrđena optužnica protiv instruktorice u auto-školi: 100 KM za polaganje vozačkog ispita

2
Radiosarajevo.ba
Potvrđena optužnica protiv instruktorice u auto-školi: 100 KM za polaganje vozačkog ispita
Facebook / Autoškola / Ilustracija

Općinski sud u Bosanskoj Krupi potvrdio je optužnicu Tužilaštva USK protiv Anife Agić, instruktorice za polaganje vozačkih ispita, i Edhema Hadžipašića, člana ispitne komisije Ministarstva obrazovanja USK, zbog krivičnog djela primanje dara ili drugog oblika koristi.

Optuženoj se stavlja na teret da je 14. jula 2020. godine u Bosanskoj Krupi, u svojstvu instruktora auto-škole, s ciljem da pribavi korist za kandidate auto-škole S.M. i B.E., kako bi položili vozački ispit C1 kategorije, tražila i uzela novac u iznosu od 100 maraka od kandidata B.E. i 100 maraka od kandidata S.M.

Potom je novac proslijedila optuženom Edhemu Hadžipašiću, nakon čega je on, prema optužnici, omogućio kandidatima da polože vozački ispit.

Godišnjica prvog poslijeratnog derbija na Grbavici

Godišnjica prvog poslijeratnog derbija na Grbavici

Rezultati posebnih istražnih radnji, istovjetni iskazi svjedoka, priznanje optužene i materijalni dokazi potvrđuju postojanje osnovane sumnje o izvršenju krivičnih djela, navodi se u obrazloženju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije