Gradonačelnica Sarajeva snažno odgovorila Ćosiću: Ne prihvatam!

31
Radiosarajevo.ba
Gradonačelnica Sarajeva snažno odgovorila Ćosiću: Ne prihvatam!
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Benjamina Karić

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić svojim javnim nastupima posljednjih dana izaziva žestoke reakcije u javnosti.

Najprije prijedlozima za uklanjanje ploča s Vijećnice i iz ulice Fehradija, posvećene sjećanju na žrtve Sarajeva, odnosno urbicid koji je zgrozio svijet, te zahtjevima za promjene naziva ulica u glavnom gradu BiH.

No, on je otišao i korak dalje. Gradonačelnik po mjeri Milorada Dodika, koji, istovremeno, podržava postavljanje plakata posvećenih ratnom zločincu Ratku Mladiću, spomen-ploče njemu u čast, kao i ulice četničkog vođe Draže Mihailovića i drugih, nastavlja sa svojim provokacijama, pa ovih dana tvrdi da je Vijećnica 1992. godine možda zapaljena iznutra!?

Tragom najnovijih Ćosićevih izjava gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić u izjavi za Radiosarajevo.ba zaključila je ovu vrstu debate sa prvim čovjekom Istočnog Sarajeva.

"To je za mene završena priča! Moj stav je kristalno jasan. Za vrijeme administracije na čijem sam čelu, neće biti promjene ploča! Ako neko želi da nešto mijenja neka to pokrene po propisanoj proceduri i neka to objasni građanima Sarajeva. Ne prihvatam namjerno prebacivanje problema na Sarajlije i Sarajke od onih koji odlikuju ratne zločince i dižu spomenike zločincu Draži Mihailoviću!", zaključila je Benjamina Karić u izjavi za Radiosarajevo.ba.

Podsjetimo, Karić je 9. aprila poručila Ćosiću da "za vrijeme gradske administracije na čijem je čelu neće biti promjene ploča".

"Srpski narod u Bosni i Hercegovini je konstitutivan narod i narod koji je ugrađen u temelje ZAVNOBIH-ske Bosne i Hercegovine ali osporavanje historijskih i sudski utvrđenih činjenica je nedopustivo", kazala je tada.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (31)

/ Povezano

/ Najnovije