Edin Forto najavio veliki plan: 'Sada znamo šta se sve radilo na pogrešan način'

5
FENA
Edin Forto najavio veliki plan: 'Sada znamo šta se sve radilo na pogrešan način'
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Edin Forto

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Edin Forto izjavio je novinarima da je jedna od tačaka na današnjoj sjednici Vijeća ministara BiH bio Izvještaj Ureda za reviziju BiH koji je obrađivao temu koja se već 15 godina vuče u javnosti.

Pojasnio je da se radi o dodjeli ovlaštenja Ministarstva komunikacija i prometa raznim firmama, ustanovama, konzorcijima za razne stvari poput obuka, dozvola, homologacije itd.

"Stalno se to pitanje poteže, jer izgleda da su se isprepleli razni interesi u prethodnih 15 godina. Ja sam htio pokrenuti internu reviziju vezanu za ovu temu prošle godine, ali onda smo saznali da je ušla državna revizija u Ministarstvo i čekali smo taj izvještaj koji je danas usvojen.", rekao je Forto.

Uskoro nova zgrada Fakulteta zdravstvenih studija u Sarajevu: Vrijednost projekta 6.500.000 KM

Uskoro nova zgrada Fakulteta zdravstvenih studija u Sarajevu: Vrijednost projekta 6.500.000 KM

"On će ići također na parlament. Suštinski, sada kada imamo sliku i presjek negdje tamo od 2010. godine pa sve do danas, šta se sve radilo na pogrešan način, ja pripremam akcioni plan kako bi otklonio gomilu nepravilnosti iz prethodnog perioda", dodao je.

Suštinski, dodao je on, ovo je početak čišćenja tog dijela unutar resora.

Na novinarsko pitanje u vezi s tim da su najavljeKonaković o posjeti delegacije NATO-a: Važna poruka onima koji razmišljaju o negativnim potezimana sredstva pomoći za BHT, Forto je odgovorio da čekaju relevantna mišljenja bh. institucija.

"Jedno ključno je jutros upravo stiglo. Nakon što je ovo ključno mišljenje stiglo, očekujem da bi to moglo biti na sljedećoj sjednici Vijeća ministara BiH", kazao je Forto.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije