Predstavnički dom FBiH usvojio izmjene Poslovnika: Otvara se put za imenovanje Marina Vukoje?

3
Radiosarajevo.ba
Predstavnički dom FBiH usvojio izmjene Poslovnika: Otvara se put za imenovanje Marina Vukoje?
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Sa sjednice Predstavničkog doma Parlamenta FBiH

Sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine završena je usvajanjem više ranije predloženih zaključaka, među njima zakjučka parlamentarnog odbora za finansijsku i ekonomsku politiku o potrebnom uređenju tržišta kriptovalutama u Federaciji BiH.

Odbor je predložio, a Dom prihvatio stav da navedenu oblast treba urediti zakonski.

Najviše vremena na današnjoj sjednici posvećeno je izmjenama i dopunama Poslovnika Doma, predloženim od parlamentarne većine i na koncu prihvaćenim njenim glasovima, uz protivljenje opozicije.

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Opozicionari smatraju da su izmjene protivne dosadašnjim pravilima i smišljene s krajnjim ciljem da učesnici parlamentarne većine ostvare uske političke interese.

Sve što se u vezi s tim dešava, u ovom slučaju je s krajnjim ciljem imenovanja jednog kandidata iz Federacije za sudiju Ustavnog suda BiH, Marina Vukoju, kako je ustvrdio Eldar Čomor iz zastupničkog kluba Stranke demokratske akcije (SDA).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije