Pozlilo dvojici rudara koji štrajkuju glađu u Zenici, prevezeni u Hitnu pomoć

E. H.
Pozlilo dvojici rudara koji štrajkuju glađu u Zenici, prevezeni u Hitnu pomoć
Prava drama odvijala se danas u Domu rudara u Zenici gdje je dvojici rudara Rudnika mrkog uglja Zenica pozlilo tokom štrajka glađu.

Ova dvojica rudara kolima Hitne pomoći prevezeni su u Dom zdravlja Zenica, gdje im je ukazana ljekarska pomoć, kratko je potvrđeno za Radiosarajevo.ba iz Hitne pomoći Zenica.

"Dvojica rudara primljeni su u Hitnu pomoć, međutim još uvijek je u toku pružanje ljekarske pomoći, te više detalja ne možemo dati", kazali su iz Hitne pomoći.

Prema informacijama zeničkih medija, riječ je o dvojici rudara koji imaju srčane probleme, a koji su se danas vratili štrajku, te je njihovo stanje neizvjesno.

Navodno, jedan od rudara pao je u komu, dok je drugom pozlilo neposredno nakon toga, zbog čega su u Dom rudara u Zenici stigli i policija, i ljekari kako bi štrajkačima pomogli.

Do ovog slučaja došlo je neposredno prije završetka hitne sjednice Vlade Federacije BiH, na kojoj je za penzioniranje i uvezivanje staža rudarima odobreno 2,6 miliona KM. Na ovaj način biti će uplaćeni doprinosi za 44 radnika, te je vrlo vjerovatno da će zenički rudari nakon ove odluke prekinuti štrajk glađu u koji su stupili u četvrtak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije