Dr. Zlatko Guzin: Probosanske stranke bi trebale imati većinu

2
F. V.
Dr. Zlatko Guzin: Probosanske stranke bi trebale imati većinu
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Dr. Zlatko Guzin

Dr. Zlatko Guzin, aktualni direktor Kantonalne bolnice "Dr. Safet Mujić", nosilac liste "Koalicije za Mostar" za Gradsko vijeće i kandidat za gradonačelnika Mostara, u izjavi za portal Radiosarajevo.ba kratko je komentirao jutros objavljene rezultate izbora mostarskih lokalnih izbora.

"Prema trenutnim projekcijama, probosanske stranke bi trebale imati većinu. Ali, nezahvalno je prognozirati za postizborne koalicije. Lično sam zadovoljan rezultatom Koalicije", kazao je Guzin za Radiosarajevo.ba.

Na pitanje da li postoje projekcije koliko bi "Koalicija za Mostar" mogla, na koncu, dati mandata u Gradskom vijeću Mostar, te da li u postojećoj konstelaciji odnosa vidi sebe na čelu Gradske uprave Mostar, dr. Guzin je dogovorio:

"Nemoguće je još dati definitivnu projekciju, jer znatan broj glasova još nije obrađen... Trebamo se malo strpiti", kazao je Guzin.

Podsjetimo, Centralna izborna komisija BiH objavila je jutros nove preliminarne rezultate izbora za Gradsko vijeće Grada Mostara, na osnovu 78 posto obrađenih biračkih mjesta.

Hrvatska demokratska zajednica vodi u tri gradska područja, Jug, Jugozapad i Zapad, kao i u Gradskoj izbornoj jedinici.

Koalicija za Mostar vodi, također, u Starom Gradu, te gradskim područjima Sjever i Jugoistok, dok je na u Gradskoj izbornoj jedinci odmah iza HDZ-a.

Novi rezultati bit će objavljeni u 17 sati.

Kompletne rezultate pogledajte na OVOM linku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije