Dr. Zlatko Guzin, kandidat probosanskih stranaka: Učinimo SVE ZA MOSTAR!

5
Radiosarajevo.ba
Dr. Zlatko Guzin, kandidat probosanskih stranaka: Učinimo SVE ZA MOSTAR!
Foto: Privatna arhiva / Zlatko Guzin

Piše: Faruk Vele

Nakon završetka lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini 15. novembra, fokus bosanskohercegovačke javnosti se prebacuje na Mostar, gdje će se, prvi put poslije 12 godina, izbori održati 20. decembra.

Mnogi zato s razlogom ističu da su građani grada na Neretvi pred historijskim izborom.

Probosanske stranke

Kao što je poznato, direktor Kantonalne bolnice "Dr. Safet Mujić", dr. Zlatko Guzin, bit će kandidat probosanskih stranaka (SDA, SBB, DF, Stranka za BiH i BPS ) za gradonačelnika Mostara.

Budući se gradonačelnik bira indirektno, u Gradskom vijeću, Guzin će nositi centralnu gradsku listu "Koalicije za Mostar".

"Mostar uskoro i konačno izlazi na historijske izbore, koji će umnogome odrediti sudbinu ovog grada u godinama koje dolaze. Posebno je značajno što Mostarci ponovo biraju lokalnu vlast nakon 12 godina, što svemu daje još veći značaj", kaže za Radiosarajevo.ba dr. Guzin.

Prema njegovim riječima, ovo je jedinstvena prilika da "Mostar ponovo reaktivira sve svoje unutrašnje potencijale, sa ciljem izgradnje modernog, evropskog, grada otvorenog za sve".

"Momenat je da građanke i građani Mostara ostave sve eventualne razlike iza sebe i da zajedničkim djelovanjem spriječe sve retrogradne projekte i namjere, te biraju multietnički i moderan grad ,kakav je oduvijek bio. Da se radi o izuzetno važnim izborima, najbolje svjedoči i naš koalicioni predizborni slogan koji kaže: „SVE ZA MOSTAR“. Iskreno vjerujem da smo okupili sve one koji su zaista spremni dati SVE ZA MOSTAR i ući u ovu političku borbu bez kalkulacija i bilo kakvih skrivenih planova. Naši partneri biće svi oni kojima je na srcu Mostar, grad otvoren za sve, bez obzira na nacionalnu ili bilo kakvu drugu pripadnost", kaže poznati mostarski ljekar.

Prosperitetan Mostar

Nadalje, ističe da prosperitetan i evropski Mostar može biti samo grad svih njegovih građana i naroda, a ne grad vječitih sukoba, kako bi to neki željeli.

"I građani Mostara moraju biti svjesni vlastite odgovornosti, jer se izbori odlučuju izlaskom na birališta. U suprotnom, dugo vremena neće biti prilike da se bilo šta promjeni ili popravi. Zato bih poručio građanima Mostara da se uključe u predizbornu kampanju i kompletan izborni proces, jer će samo na taj način u demokratskoj proceduri, njihov glas biti onaj glas koji se broji i na kraju krajeva određuje sudbinu i njih i cijelog grada za duži vremenski period. U demokratskoj proceduri uopšte, svaki glas je bitan i oni koji ne glasaju, itekako utiču na konačan ishod izbora", kazao je dr. Guzin za naš portal, te na kraju poručio:

"Ne možemo sebi dozvoliti luksuz da budemo nijemi posmatrači. Učinimo SVE ZA MOSTAR, kako bi ovaj prelijepi grad ponovo prodisao punim plućima i bio primjer kako se i u višenacionalnim zajednicama, može graditi skladan i prosperitetan život".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije