Dom Stjepana Kosače u Mostaru u bojama zastave Francuske

10
Radiosarajevo.ba
Dom Stjepana Kosače u Mostaru u bojama zastave Francuske
Foto: BHRT / Mostar večeras u bojama zastave Francuske

Ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosača u Mostaru večeras je na prostorijama tog doma osvijetljena zastava Francuske kao potpora toj zemlji u borbi protiv terorizma nakon što je ispred katedrale Notre Dame u srijedu ubijeno troje ljudi.

Francuska je tada najavila žestoku borbu protiv terorizma, a predsjednik Emmanuel Macron se dramatično obratio naciji najavivši očuvanje francuskih vrijednosti slobodarskog življenja, javlja BHRT.

Macron je najavio da će poslati dodatne hiljade vojnika na ulicu da štite mjesta poput školi i crkvi.

Govoreći na mjestu terorističkog napada, francuski čelnik je rekao da je Francuska napadnuta “zbog svojih vrijednosti, težnji prema slobodi i mogućnosti da na svom tlu ima vjerske slobode”.

Ubistva u Francuskoj su uslijedila nakon što je satirični časopis Charlie Hebdo ismijavao poslanika Muhameda, a ovo je samo jedan u nizu napada u toj zemlji koji su krenuli nakon razmjene oštrih riječi turskog čelnika Recepa Tayyipa Erdogana i Emmanuela Macrona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije