Doktor iz Tuzle za intervenciju poslije radnog vremena dobio 12,50 KM

10
Radiosarajevo.ba
Doktor iz Tuzle za intervenciju poslije radnog vremena dobio 12,50 KM
Foto: Facebook / Jasmin Kalesić

Tuzlanski doktor Jasmin Kalesić objavio je na svom Facebook profilu da je za intervenciju poslije radnog vremena dobio 12,50 KM.

Ovaj dugogodišnji ljekar koji je samo u svoje obrazovanje uložio preko 20 godina, za spašavanje pacijenta poslije radnog vremena dobio je cijelih 12,50 KM.

Postavlja se pitanje koliko vrijedi političar koji dolazi na sjednicu, a koliko školovani doktor. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti: 

Potop u Dubrovniku: Pogledajte snimak poplavljenog Straduna

Potop u Dubrovniku: Pogledajte snimak poplavljenog Straduna

"Dobro jutro Bosno i Hercegovino. Nemam običaj pisati ovakve stvari, ali sad sam imao potrebu od jada ili humora. Kao ljekar specijalista, sa više od 20 godina školovanja, odem u pratnju pacijenta.

Pacijent inače nakon povrede hospitalizovan u intenzivnu u Banja Luci u izuzetno teškom stanju, na mehaničkoj ventilaciji… nastavak liječenja u intenzivnoj (šoku) u UKC Tuzla. (Navodim samo kako bih dočarao o kakvom pacijetu se radi). 

Elem, sve prođe kako treba, pacijet uredno transportovan, te nastavi liječenje u UKC-u Tuzla.

Danas dobijem poziv sa blagajne radi preuzimanja naknade za obavljeni posao (dnevnica), obzirom da je transport obavljen izvan radnog vremena, u posljepodnevnim časovima.

Uz osmjeh pitam blagajnika gdje trebam potpisati, a on se takođe nasmija i kaže 'Pa doktore za šta da se potpisujete?' Izbroja i preda mi uredno 12,50 KM.

Ps: toliko valjda vrijedimo u ovoj državi i sistemu. Dovoljno za ćevape, jogurt moraš doplatiti. Koliko iznosi prosječna naknada za sjednicu gradskog/općinskog vijeća? Pitam za druga", napisao je doktor Jasmin Kalesić.

Dobro jutro Bosno i Hercegovino 👏👏 Nemam običaj pisati ovakve stvari, ali sad sam imao potrebu od jada ili humora Kao...

Posted by Jasmin Kalesic on Sunday, September 8, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije