Dodikove pristalice stigle pred Sud BiH, obratio se Nešić: "Ne može postojati osuđujuća presuda"

7
Radiosarajevo.ba
Dodikove pristalice stigle pred Sud BiH, obratio se Nešić: "Ne može postojati osuđujuća presuda"
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Nenad Nešić

Pred Sudom Bosne i Hercegovine danas u 13 sati počinje glavni pretres u predmetu protiv Milorad Dodika i v.d. direktora Službenog glasnika RS-a Miloša Lukića, a već su se okupile Dodikove pristalice te će pratiti ročište.

Pred Sud BiH došli su predstavnici delegacija Boračke organizacije RS, Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila, Saveza logoraša, Saveza organizacija i udruženja ratnih vojnih invalida, žene žrtve rata, Veterani i Starješine Vojske RS.

Tu su također i brojni političari iz SNSD-a čiji je predsjednik Milorad Dodik. Obratio se ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić koji je također došao kao vid podrške.

S ove strane Drine| Dragan Banjac: Nečastivi se vratio

S ove strane Drine| Dragan Banjac: Nečastivi se vratio

"Ovdje ne postoji krivično djelo, niko nije počinio krivično djelo. Predmet treba obustaviti. Ne može postojati osuđujuća presuda protiv predsjednika Dodika", rekao je Nešić.

Podsjetimo, danas počinje glavni pretres u postupku koji se u Sudu BiH vodi protiv Dodika i Lukića.

Kako se navodi u optužnici, Dodik i Lukić su od 1. do 9. jula ove godine u Banjoj Luci, svjesno i znajući da je visoki predstavnik Christian Schmidt donio odluku kojom se sprečava stupanje na snagu Zakona o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda BiH, poduzimali službene radnje u cilju nastavka zakonodavnog postupka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije