Dodikova odbrana pisala Sudu BiH: Traže da se postupak protiv njega vodi u Banjoj Luci

6
Radiosarajevo.ba
Dodikova odbrana pisala Sudu BiH: Traže da se postupak protiv njega vodi u Banjoj Luci
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Milorad Dodik

Obrana predsjednika RS Milorada Dodika podnijela je Sudu BiH prijedlog da sudski postupak protiv predsjednika RS i v. d. direktora Službenog glasnika iz Suda BiH bude prenesen u Osnovni sud u Banjaluci, potvrdio je advokat Goran Bubić.

Odbrana navodi da je mjesto izvršenja radnji, koje se u optužnici stavljaju na teret Miloradu Dodiku i Milošu Lukiću, na području Osnovnog suda u Banjoj Luci, gdje obojica imaju i prebivalište. Takođe, od šest svjedoka Tužilaštva BiH predloženih u optužnici, njih pet imaju prebivalište u nadležnosti Osnovnog suda u Banjoj Luci, naveli su za RTRS.

Odbrana Milorada Dodika zatražila je premještanje procesa u Banju Luku i zbog sumnje u objektivnost i nepristrasnost Suda BiH.

Spremni za sve: Uspješno završena obuka civilne zaštite Općine Stari Grad

Spremni za sve: Uspješno završena obuka civilne zaštite Općine Stari Grad

"Mediji i javnost u Sarajevu, prenoseći izjave Christiana Schmidta ambasadora SAD-a i Velike Britanije i zvaničnika u Sarajevu prejudiciraju krivicu i ozbiljno kontaminiraju ovaj slučaj, neprihvatljivim pritiskom na Sud BiH", navodi Dodikova odbrana.

Advokat Goran Bubić Sudu BiH je napisao i da je važan razlog da suđenje bude prebačeno u Banju Luku - javna polemika Milorada Dodika i predsjednika Suda BiH Ranka Debeveca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije