Dodik: Pređena je crvena linija djelovanja, ovo je politička tuča

Radiosarajevo.ba
Dodik: Pređena je crvena linija djelovanja, ovo je politička tuča
Foto: Printscreen / Milorad Dodik

Predsjednik SNSD-a i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine  Milorad Dodik rekao je da je na sjednici Izvršnog komiteta ove stranke data podrška održavanju sjednice NSRS na kojoj će biti razmatrana „Informacija u vezi sa antidejtonskim djelovanjem Ustavnog suda BiH“.

Kako prenosi RTRS, Dodik je poručio da je važno očuvati jedinstvo i da je pređena crvena linija djelovanja.

„Ustavni sud BiH je lakrdija pravnog sistema, a spekulativno i manipulativno djelovanje ljudi koji su učestvovali u donošenju ove odluke se izdiglo iznad prava. Oni su tom odlukom poništili svoje ranije odluke. Ovo je krivično djelovanje sudija Ustavnog suda koje je diktirano iz svjetskih centara moći“, stava je Dodik.

Ponovio je da tamo gdje mogu da zaustave donošenje odluka da će ih zaustaviti.

„A tamo gdje možemo da odlučujemo da glasamo protiv. To se danas vidjelo i u Domu naroda. Tako će biti i u Predstavničkom domu“, tvrdi Dodik.

On je na press konferenciji u Banjoj Luci danas rekao i da je ovo politička tuča i da se narod nema čega bojati, pišu Nezavisne.

„Ovo će možda malo duže trajati, a mi pozivamo na dijalog“, dodao je.

Kazao je i da će „legitimni predstavnici srpskog i hrvatskog naroda u institucijama BiH naredne sedmice predložiti zajednički prijedlog zakona o Ustavnom sudu BiH kako bi se izbacili strane sudije iz Ustavnog suda“.

Naveo je da je na sastanku razmatrana i situacija u Elektroprivredi, te da ove godine neće biti poskupljenja struje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije