Konaković: U svakom odlučnom odgovoru Dodiku i Čoviću učestvovat ću i ja

Radiosarajevo.ba
Konaković: U svakom odlučnom odgovoru Dodiku i Čoviću učestvovat ću i ja
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Elmedin Konaković

Reakcije ni danas ne prestaju nakon najave političara iz RS-a da će se suzdržati od donošenja odluka u državnim institucijama do donošenja novog zakona o Ustavnom sudu BiH.

Dodik: BiH je u bezizlaznoj situaciji, stranci ne razumiju realnost

Milorad Dodik i Dragan Čović održali su danas sastanak u Istočnom Sarajevu, nakon kojeg su novinarima kazali da SNSD i HDZ BiH već duže vremena dijele iste vrijednosti.

Dodik je nakon sastanka je kazao da vjeruje da je BiH u bezizlaznoj situaciji.

Jutarnji: Vučić i Dodik u završnom okršaju za ostvarivanje Miloševićeve politike

Predsjednik Naroda i Pravde Elmedin Konaković, reagovao je na najave političara iz RS-a i izjave Dragana Čovića i Milorada Dodika.

"U svakom odlučnom odgovoru na Dodikov i Čovićev napad na ustavni poredak učestvovaće i Narod i pravda i ja lično. Bilo koju aktivnost koju poduzmu predstavnici probosanskih stranaka koji su u vlasti podržavamo i stavljamo se na raspolaganje. 

Upozoravali smo da ste dali Dodiku i Čoviću skoro sve poluge vlasti i da ste pregovore vodili tako da za svoje najbliže dobijete pozicije, ne vodeći računa o interesima naše domovine.

Upozoravamo i na slabljenje državnih institucija, na korupciju u društvu koja nas slabi i čini lakim plijenom neprijateljima naše zemlje, na imenovanje nestručnih i poslušnih koji se sa izazovima ne mogu nositi", napisao je Konaković i dodao:

"Protivili ste se jačanju MUP-a KS i jos nekih institucija, u ovim situacijama se nadam da shvatate svoje greške. Bez obzira na sve to, interesi naše zemlje su naš prioritet i zaštita njenog suvereniteta je naš  imperativ. Poziv probosanskim snagama na ujedinjenje u ovoj situaciji pozdravljamo".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije