Dodik opet u svom nekom svijetu: Sa sebe skidamo klevetu iz Sarajeva...

5
Radiosarajevo.ba
Dodik opet u svom nekom svijetu: Sa sebe skidamo klevetu iz Sarajeva...
Foto: EPA-EFE / Milorad Dodik

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Milorad Dodik, istakao je da RS zaključcima Narodne skupštine ovog entiteta "potvrđuje da je suverena u odlučivanju" i da nije destabilizujući faktor u BiH.

"Mi njima zauzimamo svoj proaktivan stav u aktuelnoj krizi i sa sebe skidamo klevetu iz Sarajeva da su svi problemi potpisani našim imenom i prezimenom. Ljudima u RS je jasno da nisu, ali neki spolja radije zadržavaju predstavu o našoj krivici", istakao je Dodik u autorskom tekstu za "Nezavisne novine".

Lider SNSD-a je ovu kolumnu iskoristio kako bi reagovao na tekst profesora ustavnog prava Milana Blagojevića.

Hajrudin Ćuprija nakon presude Alenu Plehu: 'Sin me je odmah nazvao i kazao - babo, malo'

Hajrudin Ćuprija nakon presude Alenu Plehu: 'Sin me je odmah nazvao i kazao - babo, malo'

U njemu je autor naveo da Narodna skupština usvojenim zaključcima obmanjuje srpski narod. Dodik je naglasio da je Narodna skupština u utorak, 1. februara, na dnevnom redu imala političko-ekonomsku situaciju u BiH.

"Otud i niz zaključaka koje je Skupština usvojila, a da gospodin Blagojević, kako sam kaže, ne vidi smisao njihovog usvajanja u ovom trenutku", naveo je Dodik.

Dodik je sa žaljenjem konstatovao da Blagojević nije primijetio koji su zaključci usvojeni na sjednici 30. jula prošle godine, kao ni da su se predstavnici RS u zajedničkim institucijama upravo i ponašali kako su nalagali zaključci.

"Tu posebno mislim na tačku dva zaključka koja glasi: 'Smatramo da ne postoje uslovi za donošenje odluka srpskih predstavnika u zajedničkim institucijama BiH, osim u slučajevima kada je neophodno učešće radi sprečavanja donošenja odluka protivno interesima RS', istakao je Dodik.

Kompletnu kolumnu Milorada Dodika možete pročitati OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije