Dodik u svom stilu: 'Gavran' bošnjačke političke scene da odustane od islamske države

11
Radiosarajevo.ba
Dodik u svom stilu: 'Gavran' bošnjačke političke scene da odustane od islamske države
FOTO: Radiosarajevo.ba / Bakir Izetbegović i Milorad Dodik

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider SNSD-a, Milorad Dodik, ponovo je komentarisao Bakira Izetbegovića, predsjednika SDA povodom njegovih izjava koje je dao za televiziju Hayat.

"Gavran bošnjačke političke scene Bakir Izetbegović slavodobitno najavaljuje sankcije RS, čime indirektno priznaje da RS nije dio Bosne i Hercegovine, jer ko bi se iole normalan radovao da bilo ko posegne za kažnjavanjem dijela njegove zemlje", istakao je Dodik u izjavi za medije iz RS.

Komentarišući Izetbegovićeve tvrdenje da će doći do ekonomskih sankcija entitetu RS, Dodik je rekao da lider SDA nema političke odgovore na politička pitanja, da bi da svoje političke neistomišljenike disciplinuje tuđom silom i da to, kako tako, prikaže kao svoju političku pobjedu.

Denis Bećirović otputovao u Egipat: U Kairu ga dočekao Ahmed Issa

Denis Bećirović otputovao u Egipat: U Kairu ga dočekao Ahmed Issa

"On i dalje živi na stereotipima iz devdesetih, ne shvatajući da se svijet i odnosi u njemu promijenili", rekao je Dodik.

Član Predsjedništva BiH smatra da je Izetbegović zaboravio da "kažnjavanje ljudi u RS gazi treću deceniju, ali da to nije pomoglo njegovom ostvarenju sna o islamskoj državi koju zove funkcionalna BiH".

"Zato bih mu poručio da promijeni pristup, da odustane od islamske države, prhvati da su Srbi i Hrvati jednako vlasnici zemlje koju on svojata i da više ne prijeti tuđom silom. U narodu postoji izreka za to šta on radi, ali strpiću se i usmeno mu je prenijeti kada ga sretnem", rekao je Dodik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije