Dodik: Nekada sam imao American card, sada nemam ništa

11
Radiosarajevo.ba
Dodik: Nekada sam imao American card, sada nemam ništa
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Milorad Dodik

Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine komentarisao je danas sankcije koje su jučer SAD uvele za njega, ali i svojoj imovini.

"Sinoć smo imali feštu u objektu, SNSD je otišao - ne da bi na ciničan način nešto poručili, ne. Mi smatramo da je ovo potpuna nepravda, ne zato što se radi o meni, ali radi se o Amerikancima koji misle da se na arogantan način mogu nositi sa narodima", naveo je Dodik.

Također, član Predsjedništva BiH je poručio da su mnogi rekli "ne daj RS".

Pogledajte stravične prizore tornada u Kini: Najmanje pet poginulih i 33 povrijeđenih

Pogledajte stravične prizore tornada u Kini: Najmanje pet poginulih i 33 povrijeđenih

"Kažu da ne mogu koristiti imovinu, ali ja ništa nemam, nemam račun. Imao sam ranije, ovo je treći put da Amerika nasrće na Dodika, kada sam bio poslanik, a tada sam imao Amerikan Card, - ali, danas nemam ništa", poručio je Dodik.

Navodi i da sankcije nisu ništa novo, ali da je "dodata priča o korupciji".

"Amerika je arogantna i ignoriše tu činjenicu – ne može biti neko kriv, dok se ne dokaže da je neko kriv", rekao je Dodik te je dodao da se radi o propagandi.

"Ja da hoću da zaštitim svoje bogatstvo, jedini način uspješan ako postoji, a ništa nije veće nego nisam najbogatiji, nisam među 50-100 najbogatijih u RS-u, najbolji način jeste da budem podanik Amerikancima. Mislim da je ono što oni nama predlažu jeste politika koja ide na podršku muslimanima (Strah od bosanske nacije ?! op.ur.) , a na štetu RS. Ja ništa ne tražim, osim toga da se poštuje slovo Ustava. To je tako normalan zahtjev u svijetu, osim onoga kojim vladaju Amerikanci, kad sam ja pitao Eskobara zašto oni ovo nama guraju, nigdje ne piše u ustavu, onj odgovorio, ne mora da piše važno je da je to naša politika", naveo je Dodik te dodao:

"Ne možete vjerovati Amerikancima, nema korumpiranijeg društva od američkog i nema korumpiranijeg od političara od američkih. Opšta priča među nama političarima u regionu kako je Eskobar dobio 10 miliona od Đukanovića da bi podržao njihovu nezavisnost, svi pričaju o tome, ja to ne znam je li tačno ili nije. A za mene nema ni toliko i taj čovjek dolazi da drži predavanje, ali šta je suština suština je da nema sankcija RS i srpskom narodu i sinoć sam rekao onog trenutka da uvede sanckije RS bilo kakve simbolične istog trenutka idemo u Skupštinu i donosimo odluku o nezavisnosti. Mi nemamo mnogo koristi od izvoza u EU , ima to, ali ovaj narod ima i druge i danas nismo bez alternative“, naveo je Dodik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije