Koraljić o sankcijama: Samo će napraviti mučenike od sebe i svetiti se svima nama

7
Radiosarajevo.ba
Koraljić o sankcijama: Samo će napraviti mučenike od sebe i svetiti se svima nama
Foto: Radiosarajevo.ba / Ivana Korajlić

Izvršna direktorica "Transparency Internationala BiH" Ivana Korajlić komentirala je na društvenim mrežama američko uvođenje sankcija članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku i drugima.

Čelnica organizacije koja se već dvije decenije bavi borbom protiv korupcije u društvu "mobilisanjem globalne zajednice, te unapređivanjem i jačanjem međunarodnog i nacionalnog sistema integriteta", nije zadovoljna potezima američke administracije.

"Tresla se gora, rodile se sankcije od kojih će napraviti od sebe mučenika i svetiti se na nama svima, kojima valja ovo sad preživjeti. Od toliko opcija i firmi, spalo je na ovo što će ga samo još više pogurati", komentirala je Korajlić.

Izraelsko bombardovanje Gaze nadmašilo razaranje u Dresdenu: Analitičari otkrivaju šokantne podatke

Izraelsko bombardovanje Gaze nadmašilo razaranje u Dresdenu: Analitičari otkrivaju šokantne podatke

Korajlić je mnogo puta do sada upozorila da visoka politička korupcija najviše razara BiH.

Kako je isticala gotovo da ne postoji društvena oblast u kojoj ta pogubna pojava nije raširena do maksimuma.

Kada se odlazeća njemačka kancelaraka Angela Merkel u septembru prošle godine sastala sa predstavnicima civilnog društva iz država Zapadnog Balkana, Bosnu i Hercegovinu je predstavljala Ivana Korajlić iz Transparency Internationala.

Na sastanku, koji je organizovala Ambasada Njemačke u Beogradu, učestvovali su predstavnici iz Srbije, Crne Gore, Albanije, Sjeverne Makedonije, Kosova, kao i naše zemlje.

Podsjetimo, Milorad Dodik, Milan Tegeltija, njegova supruga Tijana, Alternativna televizija, ali i Mirsad Kukić su pod sankcijama Sjedinjenih Američkih Država

. To je, za sada, zvanično saopćeno, no očekuje se objavljivanje imena i drugih osoba i kompanija iz BiH koje će se naći na crnoj listi SAD-a, prenose mediji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije