Koraljić o sankcijama: Samo će napraviti mučenike od sebe i svetiti se svima nama

7
Radiosarajevo.ba
Koraljić o sankcijama: Samo će napraviti mučenike od sebe i svetiti se svima nama
Foto: Radiosarajevo.ba / Ivana Korajlić

Izvršna direktorica "Transparency Internationala BiH" Ivana Korajlić komentirala je na društvenim mrežama američko uvođenje sankcija članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku i drugima.

Čelnica organizacije koja se već dvije decenije bavi borbom protiv korupcije u društvu "mobilisanjem globalne zajednice, te unapređivanjem i jačanjem međunarodnog i nacionalnog sistema integriteta", nije zadovoljna potezima američke administracije.

"Tresla se gora, rodile se sankcije od kojih će napraviti od sebe mučenika i svetiti se na nama svima, kojima valja ovo sad preživjeti. Od toliko opcija i firmi, spalo je na ovo što će ga samo još više pogurati", komentirala je Korajlić.

Anketa | Čija je najveća odgovornost što građani moraju plaćati proviziju za račune za vodu?

Anketa | Čija je najveća odgovornost što građani moraju plaćati proviziju za račune za vodu?

Korajlić je mnogo puta do sada upozorila da visoka politička korupcija najviše razara BiH.

Kako je isticala gotovo da ne postoji društvena oblast u kojoj ta pogubna pojava nije raširena do maksimuma.

Kada se odlazeća njemačka kancelaraka Angela Merkel u septembru prošle godine sastala sa predstavnicima civilnog društva iz država Zapadnog Balkana, Bosnu i Hercegovinu je predstavljala Ivana Korajlić iz Transparency Internationala.

Na sastanku, koji je organizovala Ambasada Njemačke u Beogradu, učestvovali su predstavnici iz Srbije, Crne Gore, Albanije, Sjeverne Makedonije, Kosova, kao i naše zemlje.

Podsjetimo, Milorad Dodik, Milan Tegeltija, njegova supruga Tijana, Alternativna televizija, ali i Mirsad Kukić su pod sankcijama Sjedinjenih Američkih Država

. To je, za sada, zvanično saopćeno, no očekuje se objavljivanje imena i drugih osoba i kompanija iz BiH koje će se naći na crnoj listi SAD-a, prenose mediji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije