SDA: Pozdravljamo sankcije SAD-a, pozivamo i članice EU-a da se priključe

8
Radiosarajevo.ba
SDA: Pozdravljamo sankcije SAD-a, pozivamo i članice EU-a da se priključe
Radiosarajevo.ba / Arhiv

Stranka demokratske akcije (SDA) pozdravlja odluku administracije Sjedinjenih Američkih Država da sankcioniše Milorada Dodika za koruptivne aktivnosti i prijetnju stabilnosti i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine.

"Pozdravljamo i sankcije drugim osobama i pravnim licima umiješanim u korupciju.

Pravovremene i sveobuhvatne sankcije predstavljaju adekvatan odgovor na pokušaje narušavanja Dejtonskog mirovnog sporazuma i ugrožavanja mira i stabilnosti u Bosni i Hercegovini i regiji", saopćeno je iz SDA.

Zeljković o ranijim nesuglasicama s Barbarezom: "Samo budale ne mijenjaju mišljenje"

Zeljković o ranijim nesuglasicama s Barbarezom: "Samo budale ne mijenjaju mišljenje"

U saopćenju se navodi da "ova odluka šalje jasnu i nedvosmislenu poruku svima koji svojim protivustavnim i nezakonitim aktivnostima ugrožavaju mir i stabilnost u Bosni i Hercegovini, te koji koruptivnim radnjama ugrožavaju jačanje vladavine prava i ekonomski razvoj.

"Pozivamo i ostale države, naročito članice Evropske unije, da podrže aktivnosti administracije SAD-a, te da i sami uvedu sankcije zvaničnicima odgovornim za podrivanje ustavnopravnog poretka Bosne i Hercegovine, kao i njihovim političkim i poslovnim saradnicima uključenim u korupciju", stoji u saopćenju SDA.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije