! / Dodik ponovo prijeti visokom predstavniku "Danas mu je istekao godišnji odmor"

12. 04. 2022. u 19:27:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Visoki predstavnik Christian Schmidt danas je održao konferenciju za novinare u Sarajevu te je saopćio da će potrijebiti bonske ovlasti te da će suspendirati Zakon o nepokretnoj imovini.

Na ovo je reagovao i Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine koji je upotrijebio i razne uvrede u svom govoru.

Napomenuo je da je "imovina RS i dalje imovina RS te da tu ne pomažu ni Bonska niti bilo kakva ovlaštenja".

"Najbolji sinovi RS nisu izginuli da bi neizabrani Nijemac Christian Schmidt krčmio ono za šta su dali najvrednije", rekao je Dodik.

On je podsjetio da je pitanje imovine riješeno 1995. godine u Dejtonu i "samo neizabrani i nepotvrđeni stranac, poput Šmita, može da se bavi pitanjima koja su u Ustavu BiH već riješena", pišu Nezavisne novine.

On je ocijenio da je "potez Kristijana Schmidta, visokog predstavnika kojeg RS ne priznaje, kič i šund politike na koju su ga natjerali oni koji su pitanje imovine protivustavno aktuelizovali".

"Partnere u FBiH pozivam da se poštuju Ustav BiH i Dejtonski mirovni sporazum, a gospodinu Schmidt preporučujem da kupi kartu za Njemačku u jednom pravcu. Danas mu je istekao godišnji odmor!", rekao je član Predsjedništva BiH.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (14)