Direktor Elektroprivrede pojasnio: Da li će doći do poskupljenja struje?

6
FENA
Direktor Elektroprivrede pojasnio: Da li će doći do poskupljenja struje?
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Sanel Buljubašić

Vršilac dužnosti direktora Elektroprivrede BiH Sanel Buljubašić kazao je u emisiji "Rezime" Federalne TV da još uvijek nisu zvanično podnijeli zahtjev pred regulatorom FERK-om za tarifiranje cijena električne energije te nije mogao precizirati da li će doći do poskupljenja.

Istakao je da trenutno razmatraju blok tarife te da je cilj Elektroprivrede da u ovoj i narednim godinama pokušaju štedjeti električnu energiju.

Naglasio je da je krajem 2021. počeo trend pada proizvodnje električne energije u Elektroprivredi, zbog čega su izradili model blok tarifa gdje će građanima pokušati objasniti da se moraju početi pridržavati energetske efikasnosti i štedjeti električnu energiju.

Snažno nevrijeme pogodilo BiH: Veliki grad uništio usjeve

Snažno nevrijeme pogodilo BiH: Veliki grad uništio usjeve

"U blok tarifama za 60 posto građana ne bi trebalo da dođe ni do kakvog povećanja cijene električne energije, a svega nekih tri posto su veliki potrošači.

Oni koji budu više trošili, više će i plaćati. Želimo da se učimo kako to postupa i Evropska unija. Želimo da ukažemo da moramo štedjeti električnu energiju", rekao je Buljubašić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije