Nermin Nikšić: Struja za građane neće poskupjeti. Nažalost, to nismo mogli osigurati privredi

1
Radiosarajevo.ba
Nermin Nikšić: Struja za građane neće poskupjeti. Nažalost, to nismo mogli osigurati privredi
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Nermin Nikšić

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine i lider SDP-a Nermin Nikšić oglasio se danas, 14. decembra na svom Facebook nalogu i poručio da struja za građane neće poskupiti.

Nikšić je istakao i da je Bosna i Hercegovina zadržala najnižu cijelu električne energije u regionu.

"Struja za građane neće poskupiti. Nažalost, to nismo mogli osigurati privredi, ali smo i tu ograničili rast cijene do 20%. Time smo za naše privrednike uspjeli zadržati najnižu cijenu električne energije u regionu.

U Sarajevo stigle prve trešnje, evo koliko je novca potrebno za kilogram

U Sarajevo stigle prve trešnje, evo koliko je novca potrebno za kilogram

Donijeli smo i odluku kojom smo omogućiili isplatu neoporezive pomoći radnicima u ukupnom iznosu do dvije prosječne plate u narednih 6 mjeseci.

Trenutna minimalna plata od 596 KM + 420 KM neoporezivo, znači da poslodavci mogu radnicima 6 mjeseci isplaćivati minimalnu mjesečnu platu u iznosu od 1.016 KM.

Nastavljamo raditi na fiskalnoj reformi kroz smanjivanje doprinosa, zakon o minimalnoj plati, porezu na dohodak, ali i potpunoj fiskalizaciji u realnom vremenu. Kada parlament usvoji zakone i kad se počnu primjenjivati moći ćemo reći da smo pokrenuli fiskalnu reformu. Naravno da idemo dalje", napisao je Nikšić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije