Denis Zvizdić: Sve sam bliže odustajanju od kandidature za člana Predsjedništva

Radiosarajevo.ba
Denis Zvizdić: Sve sam bliže odustajanju od kandidature za člana Predsjedništva
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Vijeće ministara BiH predstavilo rezultate trogodišnjeg rada

Predsjedavajući Vijeća ministara Denis Zvizdić gostovao je na Dnevniku TV1, te rekao kako je sve bliže odustajanju od kandidature za člana Predsjedništva BiH, odnosno da razmišlja o tome da se njegove ime uopće ne nađe na listi potencijalnih kandidata SDA za člana kolektivnog šefa država.

"Posvećen sam poslu i obavezama na funkciji predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH. Moj cilj nije bio da radim ovaj posao da bi poslije njega dobio neku drugu funkciju, nego mi je bio cilj da ostvarimo napradak BiH o kojem sam izvijestio na pressu. Ja u ime Vijeća ministara i u ime mojih kolega sam zaista ponosan na ono što smo uradili. Kada govorimo o kandidaturi, još uvijek unutar SDA nismo definirali niti jasne procedure, niti konačnu listu", rekao je Zvizdić i dodao:

"Svjedoci ste da se ta lista potencijalnih kandidata stalno mijenja, na njoj je nekad pet ljudi, nekad šest, četiri, tri i tako dalje. Procedure koje su najavljene po meni nisu dovoljno efikasne, ja mislim da one slabe neophodno jedinstvo SDA i slabe ukupan kapacitet kandidata SDA za člana Predsjedništva BiH. Zbog toga mogu reći da sam sve manje zainteresiran uopće za tu funkciju, i vrlo blizu sam odluci da na neki način uopće ne budem kandidat na samoj listi potencijalnih kandidata, jer uistinu ne bih htio niti želio učestvovati u procesu za koji sam uvjeren da će oslabiti SDA".

Kazao je da je slogan SDA i dalje “U jedinstvu je snaga”, te da bi takav proces na neki način mogao oslabiti sam kapacitet kandidata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije