Denis Zvizdić: Nikada nećemo pristati na...

6
Radiosarajevo.ba
Denis Zvizdić: Nikada nećemo pristati na...
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Denis Zvizdić

Proteklih mjeseci, politička kriza u Bosni i Hercegovini je kulminirala.

Srpski predstavnici odlučili su bojkotirati rad u državnim institucijama (ali i dalje uzimaju plaću za to), vode se pregovori o ustavnoj/izbornoj reformi, lider SNSD-a Milorad Dodik svakodnevno šalje poruke razdora, predsjednik Hrvatske Zoran Milanović minimizira genocid u Srebrenici...

Posljednja sjednica Doma naroda, na koju su došli učestvovati 'srpski predstavnici', također je jedna od tema.

Pošaljite nam svoju playlistu i budite gost muzički urednik na Radio Sarajevu!

Pošaljite nam svoju playlistu i budite gost muzički urednik na Radio Sarajevu!

Tamo su, naime, ti isti predstavnici predložili da se ukinu zakonske odredbe koje je donio bivši visoki predstavnik Valentin Inzko o zabrani negiranja genocida, spominjala se 'državna zajednica', predložilo da državna imovina ne postoji i sl.

Na toj sjednici podršku prijedlogu o ukidanju zabrane negiranja genocida dali su i svi zastupnici HDZ-a. Više o zaključcima i sjednici čitajte OVDJE.

Tim povodom oglasio se i Denis Zvizdić predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta BiH.

Kako je poručio, "nikada nećemo pristati na ucjene".

Dodao je kako nikada neće glasati za ukidanje zakona o zabrani negiranja genocida, za otimanje nadležnosti od države ili za otimanje državne imovine.

Oštro će se, istaknuo je, usprotiviti ad hoc rješenju čiji je cilj izbaciti strane sudije iz Ustavnog suda BiH, kao i bilo kojim prijedlozima "suprotnim savremenim evropskim standardima".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije