Fra Ivo Marković: Zna se! HDZ Herceg-Bosne u zločinu

Radiosarajevo.ba
Fra Ivo Marković: Zna se! HDZ Herceg-Bosne u zločinu
FOTO: Radiosarajevo.ba / Fra Ivo Marković

Zabranjeno preuzimanje teksta bez pismenog odobrenja Redakcije portala Radiosarajevo.ba!

Zna se! – to je negdašnji časni pokretač HDZ-a koji sada u Bosni i Hercegovini može značiti samo beščašće.

Piše: Fra Ivo Marković, za Radiosarajevo.ba

Tužilaštvo BiH objavilo nove detalje: Edin Gačanin Tito planirao kupiti helikopter

Tužilaštvo BiH objavilo nove detalje: Edin Gačanin Tito planirao kupiti helikopter

Predstavnici HDZ-a Herceg-Bosne, konkretno Dragan Čović, Lidija Bradara i Marina Pendeš, na sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, 29. studenoga 2021. podržali su poništavanje Zakona o zabrani negiranja genocida u BiH.

To je nastavak beščašća Herceg-Bosne, paradržavne tvorevine pod motom "odsada će se na Bosnu gledati iz Hercegovine" i od tada je hrvatski katolički živalj u Bosni više nego prepolovljen. Jedini častan Hrvat u tome Domu naroda bio je Zlatko Miletić koji se usprotivio tome poništenju zakona.

Bosnu su zasijali sjemenom masovnih grobnica

Zna se!

Velikosrpski projekt je tako zločinački metastazirao da je toliko sotonizirao Hrvate, Bošnjake i Albance da je postao spreman i još uvijek je spreman napraviti genocid na njima. I napravio ga je u Vukovaru, Škabrnji, diljem Hrvatske, Bosnu je zasijao sjemenom masovnih grobnica uz priznat genocid u Srebrenici, a nepobitno je počinjen u Prijedoru, na Korićanskim stijenama, na Markalama, u opsadi Sarajeva, na mladosti Tuzle

Zna se!

Svaka civilizirana osoba, društvo, ustanova, poredak, držat će se etičkih, moralnih, prirodnih, božanskih načela kao vertikale od koje neće odstupiti ni pod cijenu života. A velikosrpski izrodi ne samo da nisu spremni priznati svoj zločin i pokajati se u okviru tih civilizacijskih normi, nego nastavljaju ga sprovoditi političkim sredstvima.

Iako su svoju Republiku Srpsku napravili na genocidu, dakle Republika Srpska je genocidna tvorevina, uspijevaju je politički afirmirati gušeći državu Bosnu i Hercegovinu. Nažalost, uspijevaju u tome jer su spremniji u zločinu i jer im s druge strane Bošnjaci nisu politički zreli suprotstaviti se.

I budući da velikosrpski projekt nije ni pod koju cijenu htio priznati genocid, predstavnik međunarodne zajednice nametnuo je taj civilizacijski zakon koji je očito snažna prepreka velikosrpskom projektu te ga svim silama žele suspendirati. I u tome im pomaže HDZ Herceg-Bosne.

Čović izdaje interese Hrvata

Dakle, zna se! Ta velikosrpska genocidna tvorevina Republika Srpska s velikosrpskim vođama Dodikom i Vučićem ima podršku HDZ-a Herceg-Bosne, HDZ Herceg-Bosne svrstava se uz genocidnu tvorevinu Republiku Srpsku i podržava nijekanje zločina što službeno znači nastavak genocida.

Zna se!

Svaki častan Hrvat stidjet će se toga gnusnoga čina i moralnog srozavanja hrvatskog političkog vodstva u Bosni.

Ta hrvatska paradržavna tvorevina Herceg-Bosna napravljena je za velikosrpske potrebe, na čelu joj je velikosrpski čovjek Dragan Čović, odrastao u komunističkim okvirima i sada se u njima bolje osjeća nego među "svojima". Tužna je sudbina Hrvata u BiH, na čelu im je čovjek koji zastupa tuđe interese, a interese svoga naroda izdaje, sve što radi, radi samo radi održanja svoje moći, uništio je svaku političku perspektivu Hrvata u BiH, samo je sebe ostavio da bude zadnji velikosrpski Hrvat u BiH.

Zašto šuti Crkva?

Zanimljivo da se na ovakvu sramotu jedva itko od Hrvata osvrnuo.

Šuti Milanović, šuti Plenković, šuti hrvatska desnica i ljevica. Jedva se čuje čuđenje Jadranke Kosor, pokojeg novinara, jedino ostaju nijemi brojni moralni ljudi čiji glas neće prenijeti Čovićevi mediji.

Katolička je crkva pozvana, i to joj je službena misija da bude moralni korektor društva.

No, stavljajući se licemjerno na stranu iracionalnih antivaksera i protiv stručnjaka i službene vlasti u Hrvatskoj samo zato što je u plemenskom glibu krvi i tla narodne Crkve, ostaje nesposobna za ikakvu proročku misiju u svome narodu. Iluzorno je očekivati da bi mogla dići svoj glas u ovakvoj u nebo vapijućoj situaciji, naprotiv zaštitit će kriminalnu osobu pod izlikom borbe za prava i dostojanstvo čovjeka i licemjerno gurnuti pod tepih podršku zločinu.

***

Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Ja mislim" su isključivo lični stavovi autora tekstova i moguće da ne odražavaju stavove redakcije portala Radiosarajevo.ba.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:

Preuzimanje dijela (maksimalno trećine) ili kompletnog teksta moguće je u skladu sa članom 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu."

Ako neki drugi medij želi preuzeti dio autorskog teksta, isti dan kad je kolumna objavljena, može to isključivo uz pismeno odobrenje Redakcije portala Radiosarajevo.ba.

Nakon dozvole, dužan je kao izvor navesti portal Radiosarajevo.ba i, na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva portala Radiosarajevo.ba, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije