Denis Bećirović poslao poruku iz Jajca: Neće uspjeti oni koji žele osporiti državnost Bosne

13
Radiosarajevo.ba
Denis Bećirović poslao poruku iz Jajca: Neće uspjeti oni koji žele osporiti državnost Bosne
Foto: Kabinet Denisa Bećirovića / Dr. Bećirović u Jajcu

Član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović razgovarao je danas, 5. avgusta, i s načelnikom Općine Jajce Edinom Hozanom.

Načelnik Općine Jajce Edin Hozan zahvalio se dr. Bećiroviću na posjeti Općini Jajce. On je upoznao člana Predsjedništva BiH sa aktuelnim prilikama i aktivnostima koje se provode na području Općine Jajce.

Govoreći o aktuelnoj situaciji u Bosni i Hercegovini dr. Bećirović je istakao da je naša zemlja ponovo na udaru sljedbenika velikodržavnih politika i antibosanske propagande.

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Naglasio je da je važno poslati poruku upravo iz Jajca, kraljevskog grada i simbola antifašističke borbe, da neće uspjeti oni koji žele osporiti državnost Bosne i Hercegovine i stvoriti ambijent nesigurnosti. Dr. Denis Bećirović je rekao da se bosanskohercegovačke patriote nikada neće odreći svoje historije, kulture, jezika i jedinstvene i cjelovite Bosne i Hercegovine.

Tokom razgovora načelnik Edin Hozan je, između ostalog, istakao da je Općina Jajce jedna od četiri lokalne samouprave u Bosni i Hercegovini koja je, uz podršku Evropske unije i Savezne Vlade Njemačke potpisala Sporazum gradonačelnika i pristupila izradi Akcionog plana za održivu energiju i klimu.

Dr. Bećirović u Jajcu
Foto: Kabinet Denisa Bećirovića: Dr. Bećirović u Jajcu

Istaknuto je da će ovaj Akcioni plan pomoći Općini Jajce da do 2030. godine realizuje niz mjera u izgradnji, saobraćaju, komunalnim uslugama, poljoprivredi i šumarstvu u cilju ublažavanja uticaja i adaptacije na klimatske promjene.

Prethodno je dr. Denis Bećirović posjetio Vinac gdje je s mještanima razgovarao o aktuelnim prilikama u tom mjestu. Mještani su se zahvalili dr. Bećiroviću na posjeti i iskazanoj podršci za rješavanje aktuelnih problema u Vincu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (13)

/ Povezano

/ Najnovije