Bećirović: "Moramo biti oprezni, ne smijemo potcjenjivati opasnosti koje su se nadvile nad BiH"

8
Radiosarajevo.ba
Bećirović: "Moramo biti oprezni, ne smijemo potcjenjivati opasnosti koje su se nadvile nad BiH"
Foto: Predsjedništvo BiH / Denis Bećirović u Donjem Vakufu

Član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović održao je radni sastanak sa načelnikom Općine Donji Vakuf Husom Sušićem i razgovarao sa građanima.

Dr. Denis Bećirović je istakao važnost direktne komunikacije državnih zvaničnika sa predstavnicima lokalnih zajednica u Bosni i Hercegovini.

"Svi zajedno moramo biti oprezni i ne smijemo potcjenjivati opasnosti koje su se nadvile nad našom državom".

Spektakl u Sarajevu: Brega i Tifa pozdravili publiku u Domu mladih

Spektakl u Sarajevu: Brega i Tifa pozdravili publiku u Domu mladih

On je naglasio da je evropski put Bosne i Hercegovine nemoguća misija sve dok je napadnut ustavni poredak države.

"To je temeljni preduslov da bismo se vratili u stanje ustavnosti i zakonitosti i toga moraju biti svjesni i domaći i međunarodni zvaničnici. Zato je nužno zaustaviti antidejtonske aktivnosti i onda nastaviti evropske i euroatlantske integracije, a što će osigurati bolji život za sve građane Bosne i Hercegovine", rekao je.

Načelnik Općine Donji Vakuf Huso Sušić zahvalio se dr. Bećiroviću na posjeti i upoznao ga sa glavnim aktivnostima i projektima, prije svega iz oblasti komunikacija i infrastrukture. 

Bećirović odgovorio Dodiku: 'Dva smo svijeta različita'

Bećirović odgovorio Dodiku: 'Dva smo svijeta različita'

Načelnik Sušić je istakao kako se ulažu ogromni napori na stvaranju povoljnog poslovnog ambijenta u Općini Donji Vakuf. Između ostalog, naglasio je kako se u saradnji sa nadležnim institucijama, radi na ostvarivanju efikasnijeg korištenja i zaštite kulturno- historijskih znamenitosti i baštine, te je posebno istaknut značaj brendiranja ''Ajvatovice'' kao bosanskohercegovačkog proizvoda. 

Član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović rekao je da će se zalagati, u okviru svojih ovlaštenja i mogućnosti, za promociju kapaciteta koje ima Općina Donji Vakuf, kao i drugih lokalnih sredina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije