Davor Dragičević nakon odluke Ustavnog suda: Konačno je vrijeme za pravdu

1
N. Ka.
Davor Dragičević nakon odluke Ustavnog suda: Konačno je vrijeme za pravdu
Foto: Nedim Grabovica / Radiosarajevo.ba / Davor Dragičević u Sarajevu

Ustavni sud Bosne i Hercegovine zaključio je da su povrijeđena ljudska prava Davora Dragičevića, oca ubijenog Davida, garantovana Ustavom BiH i Evropskom konvencijom.

Napomenimo da je i ranije saopćeno da je na dnevnom redu apelacija koju je advokat Ifet Feraget podnio prije više od dvije godine zbog neadekvatne istrage u u predmetu ubistva Davida Dragičevića.

Otac ubijenog Davida Dragičevića, Davor, u kratkom je razgovoru za portal Radiosarajevo.ba kazao da je ovo ono što su on i njegov advokat Feraget i očekivali.

"Nažalost, isto kao i u slučaju Memić prošlo je dosta vremena, ali ova odluka otvara sva vrata Tužilaštvu BiH i glavnoj tužiteljici Gordani Tadić u koju imam puno povjerenje da konačno preuzme u razmatranje, sve aspekte ovog slučaja i da ubrzo dođemo do konkretnih rezultata.

Ovo samo potvrđuje da su institucije entiteta RS-a duboko involvirane u ubistvo mog sina Davida i, također, u sve što se dešava meni i mojoj porodici, a tako i članovima grupe Pravda za Davida. Jedini cilj koji su uradile te institucije je bio zaštita ubica Davida Dragičevića, a ne da se taj stravični zločin u potpunosti rasvijetli", kazao je Davor.

On misli da pravda za Davida i Dženana više ništa ne može da zaustavi.

"Mislim da smo na dobrom pravnom putu, na kojeg je uvijek mene i Muriza vraćao Ifet Feraget. Zahvljujem se njemu, ali, kako njemu, tako i svima vama, medijima i građanima koji su uvijek bili uz nas i davali nam snagu da istrajemo u ovoj borbi. Sad je izvjesno da ćemo u tome i uspjeti.

Vrijeme je konačno za pravdu za Davida i Dženana i za bolje sutra u BiH", zaključio je Davor.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije