Darko Elez na ispitivanju u Tužilaštvu KS

2
Radiosarajevo.ba
Darko Elez na ispitivanju u Tužilaštvu KS
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo (ilustracija)

Jake policijske snage od jutros su na ulicama Sarajeva. Veliki broj policajaca na ključnim je raskrsnicama.

Nezvanično je za portal Radiosarajevo.ba potvrđeno da Darko Elez danas daje iskaz u Tužilaštvu Kantona Sarajevo o svim saznanjima o ubistvu sarajevskih policajaca Davora Vujinovića i Adisa Šehovića.

Adis i Davor su 26. oktobra 2018. godine u patroli zatekli nekoliko osoba koje su pokušale da ukradu vozilo u ulici Geteova do broja 1 u sarajevskom Alipašinom polju. Radili su ono što su najbolje znali, krenuli su da zaustave razbojnike u njihovoj zloradnoj nakani, a oni su im uzvratili – vatrom.

Adis i Davor izrešetani su iz automatske puške i ostali su ležati na zemlji dok su se njihove ubice odvezle u nepoznatom pravcu.

Do dolaska ekipe hitne pomoći, još je samo Davor davao znakove života, ali je nažalost, tog jutra sa KCUS-a došla vijest da je i on uslijed zadobivenih povreda, ispustio svoju časnu dušu.

Podsjećamo, Elez je 3. marta isporučen BiH iz Srbije i od tad je u pritvoru.

Elez je bio u ekstradicionom pritvoru od hapšenja u decembru prošle godine u Beogradu, gdje je živio duži niz godina, nakon što je u Srbiji izdržao kaznu od devet godina zatvora, na koju je bio osuđen kao organizator kriminalne grupe koja je 2009. godine na teritoriji Srbije i BiH trgovala drogom, vršila iznude i činila druga krivična djela.

Tužilaštvo BiH je, nakon hapšenja Eleza u Beogradu, tražilo njegovo izručenje na osnovu potvrđene optužnice u predmetu poznatom kao "Lutka", kao i radi istrage koju zajedno sprovodi sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske i sa partnerskim institucijama regiona.

Ta istraga se odnosi na teška krivična djela počinjena na području Istočnog Sarajeva i BiH, među kojima su ubistva počinjena metodama mafijaških likvidacija 2018. i 2019. godine, zatim planiranja i pokušaji ubistava na području Istočnog Sarajeva i Bijeljine, te iznuda, zastrašivanja i druga krivična djela na štetu oštećenih lica sa područja Istočnog Sarajeva i BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije