Darko Elez tokom sprovođenja: Šta je, šta snimate!

2
Radiosarajevo.ba
Darko Elez tokom sprovođenja: Šta je, šta snimate!
PrtScr / Darko Elez

Darko Elez danas je izručen Bosni i Hercegovini.

Srbijanske valsti su danas sa dva helikoptera sletjeli na Međunarodni aerodrom u Sarajevu. Stotine pripadnika policijskih snaga obezbjeđivali su prostor.

Nakon izručenja, Elez je uz visoke mjere sigurnosti transportiran u kompleks pravosudnih institucija BiH, gdje će biti predat postupajućem tužitelju Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, Tužilaštvo Bosne i Hercegovine.

Nakon ispitivanja osumnjičenog, tužilac će se odrediti o daljim aktivnostima.

Na jednom od snimaka sprovođenja Darka Eleza, čuje se kako on dobacuje snimateljima koji su bili tu na Aerodromu "Šta je, šta snimate".

Pogledajte snimak.

Darko Elez, jedan je od optuženih u okviru predmeta “Lutka” u kojem su optuženi procesuirani za ubistva, pokušaje ubistava, pljačke transporta novca i druga kaznena djela, dok je optuženi Elez bio nedostupan, a također, Tužilaštvo BiH radi na opsežnom predmetu organiziranog kriminala koji se odnosi na osumnjičenog Eleza i druge osobe koje su pod istragom zbog teških kaznenih djela organiziranih ubojstava, iznuda i drugih kaznenih djela na području Istočnog Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije