... / Oglasili se iz Tužilaštva BiH o izručenju Darka Eleza

03. 03. 2021. u 19:33:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 10

Osumnjičeni Darko Elez(1980.), danas je u popodnevnim satima, zračnim putem izručen iz Republike Srbije u Bosnu i Hercegovinu.

Aktivnosti su u Bosni i Hercegovini, realizirali MUP RS, Sudska policija BiH i Državna agencija za istrage i zaštitu-SIPA.

Nakon izručenja, Elez je uz visoke mjere sigurnosti transportiran u kompleks pravosudnih institucija BiH, gdje će biti predat postupajućem tužitelju Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, Tužilaštvo Bosne i Hercegovine.

Nakon ispitivanja osumnjičenog, tužilac će se odrediti o daljim aktivnostima.

Izručenje osumnjičenog Darka Eleza realizirano je zajedničkim radom i dobrom suradnjom institucija Bosne i Hercegovine i Republike Srbije, uz koordinaciju međunarodne organizacije Interpol.

Tužilaštvo BiH zahvaljuje se svim institucijama koje su sudjelovale i dale potporu u realizaciji ove akcije.

Darko Elez, jedan je od optuženih u okviru predmeta “Lutka” u kojem su optuženi procesuirani za ubojstva, pokušaje ubojstva, pljačke transporta novca i druga kaznena djela, dok je optuženi Elez bio nedostupan, a također, Tužilaštvo BiH radi na opsežnom predmetu organiziranog kriminala koji se odnosi na osumnjičenog Eleza i druge osobe koje su pod istragom zbog teških kaznenih djela organiziranih ubojstava, iznuda i drugih kaznenih djela na području Istočnog Sarajeva i Bosne i Hercegovine.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (2)