Damir Mašić predložio još veću kaznu za teška ubistva: 'Svima nam je više preko glave'

10
Radiosarajevo.ba
Damir Mašić predložio još veću kaznu za teška ubistva: 'Svima nam je više preko glave'
Foto: SDP BiH / Damir Mašić

Zastupnik u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine Damir Mašić oglasio se na Facebooku povodom šokantnog ubistva Farisa Pendeka (19). 

Mašić je predložio da se pooštre kazne za ubistva pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju, koja trenutno iznosi najmanje 10 godina zatvora

"U Krivičnom zakonu FBiH postoji sasvim dovoljno mogućnosti za osudu kaznom dugotrajnog zatvora (od 21-45 god) za ubistvo bezobzirnim nasilničkim ponašanjem, što se desilo u slučaju ubistva dječaka Farisa Pendeka.

Izgorio objekat na Alipašinom Polju

Izgorio objekat na Alipašinom Polju

Bez obzira na to spremam amandmane za drastično pooštrenje kazni.

Pored pooštravanja kazni za krivično djelo ubistva, predložit ću i obaveznu zatvorsku kaznu za nelegalni posjed vatrenog oružja.

Svima nam je preko glave naslova da je neko 'više puta uhvaćen u nelegalnom posjedu oružja', a te iste osobe i dalje na slobodi vrše ista krivična djela.

U Krivičnom zakonu FBiH postoji sasvim dovoljno mogućnosti za osudu kaznom dugotrajnog zatvora (od 21-45 god) za ubistvo...

Posted by Damir Masic on Thursday, February 1, 2024

Bit će tu i drugih prijedloga izmjena Krivičnog zakona FBiH, a svi vi ukoliko imate bilo koju sugestiju i prijedloga šaljite. Hvala unaprijed", poručio je Mašić.

Više o slučaju svirepog ubistva Farisa Pendeka možete čitati OVDJE

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije