Potvrđeno: Određen pritvor osumnjičenom za ubistvo Farisa Pendeka i njegovim pomagačima

2
Radiosarajevo.ba
Potvrđeno: Određen pritvor osumnjičenom za ubistvo Farisa Pendeka i njegovim pomagačima
Foto: N.G./Radiosarajevo.ba / Adem Šuman

Kantonalni sud u Sarajevu je odredio jednomjesečni pritvor za Adema Šumana, Elmedina Gradiščića i Mersima Saljevića zbog ubistva Farisa Pendeka (19).

Ovu informaciju je za portal Radiosarajevo.ba potvrdila Azra Bavčić, glasnogovornica Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

"Na prijedlog Tužilaštva KS, Kantonalni sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor Ademu Šumanu osumnjičenom za ubistvo pri bezobzirnom i nasilničkom ponašanju. Pritvor mu je određen zbog opasnosti od bjekstva, potom, zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, prikriti dokaze i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičenog moglo doći do uznemirenja javnosti.

Reakcija udruženja žrtava na govor Cvijanović: Sramno, neljudski i izvan svih ljudskih normi

Reakcija udruženja žrtava na govor Cvijanović: Sramno, neljudski i izvan svih ljudskih normi

Jednomjesečni pritvor određen je i Mersimu Saljeviću i Elmedinu Gradišiću zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke ili prikriti dokaze. Oni se sumnjiče za krivično djelo pomoć počinitelju nakon počinjenog krivičnog djela", rekla je Bavčić. 

Podsjetimo, u Kantonalnom sudu u Sarajevu danas, 1. februara održano je ročište na kojem je iznesen prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora Ademu Šumanu osumnjičenom za ubistvo Farisa Pedneka, kao i Elmedinu Gradiščić i Mersimi Saljević koji se sumnjiče da su pomagali Šumanu. 

Detalje sa ročišta možete čitati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije