Damir Mašić predložio još veću kaznu za teška ubistva: 'Svima nam je više preko glave'

/ Komentari (10)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Jole

Ako ne znate kako prepisite!!!!ima 1000 drzava gdje je zakon rigorozan i jasan sto se tice ubistva i pokusaja ubistva i drzanja nelgalnog oruzja...i jos puno stvari ..

***

***

Ja1

Damire, trazite da se uvedu elektronske narukvice za sve prijestupnike da ih moraju nositi ako su vec na slobodi makar da se zna gdje su u svakom trenutku

I ta ce mjera rijesit problem?????

Nevjerojatan populizam, da ne kazem mogucno i manjak inteligencije! Pa kriminalac racuna da NECE BITI UHVACEN, dakle visina kazne se njega ne tice.... Uostalom, kako da jos ima ubojstava u zemljama gdje je za to propisana najstroza, smrtna kazna??? A, Damire moj?

Guest

Nošenje vatrenog oružja bez dozvole izjednačiti sa ubistvom u pokušaju, pa ti nosi ***

Mašo

Covjek pojma nema. Kada se desi ubistvo više i nije važno hoće li dobiti 15 20 25 30 godina. Treba raditi na prevenciji da se ubistva ne dešavaju. Svi treba da bolje rade svoj posao od vrtića za djecu, nastavnika, medija do politicara zdravstva policije i sudstva. Ne može imati dozvolu za oružje ili vozačku dozvolu onaj ko je registrovani narkoman ili teži psihički bolesnik.

MrziteljPDA

Da je kazna za švaleraciju deset dana zatvora po spolnom odnosu ti bi Damire bio na doživotnoj robiji! I ti i fitnes trenerica koju si obljubljivao

Ili svima dopustit da ga nose, maje ce potezat

Nošenje vatrenog oružja bez dozvole izjednačiti sa ubistvom u pokušaju, pa ti nosi debilu ka Guest .................................... kad zna da ce sa druge strane biti isto ucinjeno..... Nema tu idealne mjere, najpametnije je 100 koraka unaprijed stvarat uvjete u drustvu koji nece izbacivat nove kriminalce, ali TO JE I NAJTEZE. Najlakse su populisticke mjere, tipa od sada ce bit ovako, pa haj ti....

Guest

Drzava BiH je .i. od ovce. Ostace .i. od ovce dok nesto nepromijenite.

Kena

Prepisati zakone bilo koje države u sastavu SAD i dobro kaže najmanje (treba i više) 21-45 godina zatvora i teškog rada. Za nošenje oružja bez dozvole, udaranje čovjeka, vožnja u pijanom stanju, najmanje tri godine zatvora, pa ćete vidjeti kako će se smiriti. Dok to ne uradimo biće sve više ovoga jer to tužilaštvo i sudstvo je ostatak od bivše vlasti koja trideset godina pušta kriminalce i ubice sa mizernim kaznama, naravno za protuuslugu. Ako toga ne bude ovdje se u budućnosti neće moći živjeti od kriminalaca i to ćemo se uskoro uvjeriti!

/ Najnovije