Crni dan u Hercegovini: Povećan broj zaraženih

Radiosarajevo.ba
Crni dan u Hercegovini: Povećan broj zaraženih
Foto: Bljesak.info / Ilustracija

Čak 26 novozaraženih koronavirusom zabilježeno je u posljednja 24 sata u Hercegovačkoneretvanskom kantonu (HNK), što je najviše još od pojave prvog slučaja zaraze u martu, odnosno od početka pandemije.

Kako je epidemiološka situacija pogoršana, govori i podatak da su novi slučajevi zabilježeni u svim kantonima većeg bh. entiteta o čemu smo već ranije pisalo.

Prema podacima Federalnog zavoda za javno zdravstvo u protekla 24 sata (do 12sati) u Federaciji BiH testirano je 1.300 uzoraka, od kojih su 182 pozitivna na COVID-19.

Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima u Federaciji BiH: u Tuzlanskom (14), Zeničko-dobojskom (22), Hercegovačko-neretvanskom (26), Zapadnohercegovačkom (1), Unsko-sanskom (13), Bosansko-podrinjskom (5), Srednjobosanskom (5), Sarajevskom (93), Posavskom (2) i Hercegbosanskom (1).

Vrijedi napomenuti da je Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo za praćenje i analizu situacije izazvane koronavirusom donio Naredbu kojom se nalaže obavezno korištenje zaštitnih maski za lice.

Naredba je u primjeni od DANAS, 16. jula 2020. godine. OVDJE možete pogledati šta nalažu...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije