Chollet i Field komentirali uvođenje sankcija Dodiku

0
Radiosarajevo.ba
Chollet i Field komentirali uvođenje sankcija Dodiku
Radiosarajevo.ba / Derek Chollet i Matt Field

Savjetnik državnog sekretara SAD-a Derek Chollet i ambasador Velike Britanije u BiH Matt Field komentirali su današnje uvođenje sankcija Milanu Tegeltiji, Mirsadu Kukiću, Miloradu Dodiku, ali i Alternativnoj televiziji iz Banje Luke te je naglasio kako je sankcije najavio još tokom posjete BiH.

Chollet je izjavio kako je uvođenje sankcija pojedincima i firmama iz Bosne i Hercegovine važan korak za dalje procese.

"Ovo je važan korak. Kada sam posjetio Bosnu i Hercegovinu u novembru, jasno sam rekao da će se Sjedinjene Američke Države suprotstaviti korumpiranim akterima. Ljudi iz Bosne i Hercegovine zaslužuju bolje", izjavio je Chollet.

Počeo koncert legendarnog pijaniste Ive Pogorelića u Narodnom pozorištu Sarajevo

Počeo koncert legendarnog pijaniste Ive Pogorelića u Narodnom pozorištu Sarajevo

Podsjetimo, State Department, čiji je član i Derek Chollet, uveli su danas sankcije predsjedniku PDA Mirsadu Kući i bivšem predsjedniku VSTV-a Milanu Tegeltiji. Sankcije State Departmenta prije svega podrazumijevaju zabranu ulaska u SAD.

Komentirao je i Matt Field, ambasador Velike Britanije u BiH. 

"Ujedinjeno Kraljevstvo pozdravlja današnje uvođenje sankcija SAD usljed postojećih prijetnji po stabilnost BiH. Destabilizacija i korupcija predstavljaju prijetnju napretku ostvarenom u proteklih 26 godina. UK će nastaviti raditi sa partnerima na pružanju podrške", istakao je Field. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije