Escobar se oglasio i komentirao sankcije Dodiku

2
Radiosarajevo.ba
Escobar se oglasio i komentirao sankcije Dodiku
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Gabriel Escobar

Specijalni izaslanik Sjedinjenih Američkih Država za Zapadni Balkan Gabriel Escobar oglasio se nakon što su SAD stavile na crnu listu Milorada Dodika.

"Sjedinjene Američke Države neće oklijevati da koriste sankcije kako bi poslale odlučnu poruku korumpiranim i destabilizirajućim akterima u regiji", kazao je Escobar, prenosi Federalna.ba.

Podsjetimo, Sjedinjene Američke Države, danas su uvele sankcije Miloradu Dodiku i Alternativnoj televiziji iz Banja Luke zbog povezanosti s njim.

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

"Odluka o uvođenju sankcija je toliko besmislena da ne znam ni kako bi je komentarisao, a da zvuči suvislo", kazao je Dodik u izjavi za novinsku agenciju u bosanskohercegovačkom entitetu RS nakon što je objavljeno da su mu uvedene sankcije.

"Možda je prvo što pada u oči vrijeme kada se ova odluka saopštava, dakle u predvečerje najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića. Istorijski smo kao narod napadani baš na velike praznike i znam da oni koji stoje iza ove odluke to znaju.

Drugo što mi pada na pamet je da je zemlja koja se diči ljudskim pravima i slobodom medija sankcionisala upravo medij. Ako to nije napad na slobodu izražavanja i na slobodnu riječ, ne znam onda šta je", kazao je Dodik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije