BiH / Centrotrans od sutra na ulicama, ovo su pravila u prijevozu

14. 05. 2020. u 13:46:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 656

Kompanija Centrotrans će od petka, 15. maja, nakon skoro dva mjeseca, ponovno uspostaviti javni gradski prijevoz.

S obzirom na navedenu situaciju već su poduzete mjere kojima je cilj da se zaštite putnici ali i uposlenici Centrotransa. Tako je, na većini gradskih autobusa gdje je veći promet putnika, ugrađena adekvatna zaštita voznog osoblja, na ulaze u autobuse postavljeni su dozatori sa dezinfekcijskim sredstvima, a napravljen je i poseban plan čišćenja i dezinfekcije svih vozila tokom dana, naveli su iz ove kompanije.

Pored svega navedenog, bit će primjenjivanje odluke Federalnog štaba civilne zaštite FBiH, te će svi putnici i vozno osoblje morati nositi ličnu zaštitnu opremu, u autobusima je obavezan fizički razmak, a putnici će sjediti na svakom drugom sjedištu što će biti i jasno obilježeno.

"Na ulazu u autobuse bit će postavljene obavijesti o higijenskim mjerama i ograničenjima, a kako bi sve funkcionisalo na najbolji mogući način u većini vozila bit će angažovani kondukteri koji će voditi računa o pridržavanju mjera.

Posebno preporučujemo putnicima da u cilju što manjeg kontakta koriste mogućnost plaćanja putem elektronskih kartica, kao i dopune istih, a više informacija putnici mogu dobiti putem besplatne CentroCard mobilne aplikacije.

Rad javnog linijskog prijevoza putnika će se organizovati postupno u fazama, a sve u skladu sa epidemiološkom situacijom. U prvoj fazi prijevoz će biti reduciran i prilagođen trenutnim uslovima, što znači da će biti pokrivene sve gradske linije na kojima saobraća Centrotrans ali u smanjenom kapacitetu.

Prateći povoljnu epidemiološku situaciju povećavat će se i broj polazaka odnosno broj angažovanih autobusa.

Upravo iz tog razloga apelujemo na sve građane da se pridržavaju propisanih mjera", navodi se u saopćenju iz kompanije Centrotrans. 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA