Ministar Adnan Šteta pojasnio odluku o istoj cijeni karata za GRAS i Centrotrans

O. K.
Ministar Adnan Šteta pojasnio odluku o istoj cijeni karata za GRAS i Centrotrans
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta

Edin Forto, premijer Vlade Kantona Sarajevo,  na današnjoj konferenciji za medije predstavio je rezultate rada Vlade KS u prvih 100 dana od imenovanja.

On je, između ostalog, najavio i kupovinu novih trolejbusa.

Forto predstavio rad Vlade KS u prvih 100 dana: Kupit ćemo 20 novih trolejbusa

"Kupit ćemo 20 novih novcatih trolejbusa, kako bi pokazali i radnicima GRAS-a, ali i građanima da želimo raditi na poboljšanju kvalitete javnog prevoza. Obnavljat ćemo i tramvajsku prugu, a gradit ćemo i Prvu transverzalu", naglasio je Forto.

Ministar saobraćaja KS Adnan Šteta kazao je kako se saobraćajna infrastruktura nalazi u jako lošem stanju. On je pojasnio i odluku o istim kartama za GRAS i Centrotrans, što posebno zanima građane.

Na pitanje da li je realna mogućnost da se primjenjuje odluka o istim kartama za GRAS i Centrotrans, ministar Šteta je kazao kako je ta odluka stara dvije godine.

"Ta odluka je realna, da ta dva operatera imaju jedinstven sistem, do kraja godine očekujemo uvođenje jedinstvenog kupona i karata", kazao je Šteta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije