Komšić čestitao 6. april: Simbol otpora, borbe i opstanka - to je Sarajevo

Radiosarajevo.ba
Komšić čestitao 6. april: Simbol otpora, borbe i opstanka - to je Sarajevo
Radiosarajevo.ba / Željko Komšić

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je čestitku povodom 6. aprila - Dana grada Sarajeva i obilježavanja 74. godišnjice od oslobođenja grada od fašističke okupacije.

„Kroz historiju i ovaj datum, 6. april, simbolično su se ispreplitali značajni događaji za Grad Sarajevo. Simbol otpora, borbe i opstanka - to je Sarajevo. Sve ono što nam se dešavalo uspjeli smo prevazići zajedno. Branili smo naš grad i našu zemlju više puta, i to ćemo raditi uvijek ako zatreba. Naša opredijeljenost antifašizmu, miru i slobodi uvijek ce prednjačiti nad novim pokušajima da nas slome fašizmom i nacionalizmom. Zajedno, u svojim različitostima uvijek smo bili jedinstveni i posebni. Taj duh zajdništva dužni smo njegovati i prenositi na buduće generacije. Svim građankama i građanima čestitam 6.april - Dan grada Sarajeva“, navodi Komšić u čestitki, saopćeno je iz Ureda člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije