KS / Od 1. maja: Mjesečne i godišnje karte važit će i u vozilima GRAS-a i Centrotransa

29. 03. 2019. u 15:02:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Vlada Kantona Sarajevo je danas, na prijedlog Ministarstva saobraćaja, donijela zaključak kojim se obavezuju se prijevoznici KJKP “GRAS” i „Centrotrans – Eurolines“ da omoguće korisnicima prijevoza – putnicima u Kantonu Sarajevo da sa jedinstvenom kartom (osim pojedinačnih karata) koriste usluge javnog linijskog prijevoza putnika kod oba prijevoznika.

Također, Vlada je obavezala “GRAS” i „Centrotrans – Eurolines“ da u što kraćem roku, a najkasnije od 01.05.2019. godine u potpunosti postupaju u skladu sa odredbama Privremenog uputstva o načinu utvrđivanja i definisanja tarifnog sistema u Kantonu Sarajevo.

Uputstvom, koje je donio ministar saobraćaja, propisano je da će se vozne karte koristiti u skladu sa zonama kojima pripadaju u svim prevoznim sredstvima na području Kantona Sarajevo, a u skladu sa vrstom linija za koju su izdane, tj, predviđeno je da se kuponi Grasa-a i Centrotransa nesmetano koriste kod oba prijevoznika .


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA