Cavusoglu: Jasan je stav Turske, Dodik je član Predsjedništva BiH

13
AA
Cavusoglu: Jasan je stav Turske, Dodik je član Predsjedništva BiH
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Sastanak Turković i Cavusoglua, 18. juni 2022.

Ministri vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i Republike Turske, Bisera Turković i Mevlut Cavusoglu potpisali su nakon današnjeg sastanka u Sarajevu dva međudržavna sporazuma.

Ministri su potpisali Sporazum između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Republike Turske o obavljanju dohodovne djelatnosti izdržavanih članova osoblja diplomatskih misija i konzularnih ureda te Memorandum o razumijevanju između Ministarstava vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i Ministarstva vanjskih poslova Republike Turkiye o razmijeni diplomata.

Ministar vanjskih poslova Turske Cavusoglu će nakon zajedničke pres-konferencije s bosanskohercegovačkom ministricom Turković održati sastanke i s predsjedavajućim i članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefikom Džaferovićem i Željkom Komšićem.

Na Bjelašnici i jutros minusi: Objavljeno i kakvo nas vrijeme očekuje za dane vikenda

Na Bjelašnici i jutros minusi: Objavljeno i kakvo nas vrijeme očekuje za dane vikenda

U okviru regionalne turneje započete u četvrtak, Cavusoglu je posjetio Srbiju, Sjevernu Makedoniju i Hrvatsku, a nakon posjete Bosni i Hercegovini otputovaće na Kosovo.

Cavusoglu se osvrnuo i na kritike zbog sastajanja samo sa članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom u Ankari s kojim je razgovarao u vezi sa infrastrukturnim projektima.

“Veoma je jasan stav Turske, Dodik je član Predsjedništva BiH, mi se sa svima sastajemo i razgovaramo samo o formatima sastanaka koji su prihvatljivi svima”, poručio je turski šef diplomatije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (13)

/ Povezano

/ Najnovije