Pogledajte kako je Schmidt u Sarajevu dočekao Cavusoglua

16
Radiosarajevo.ba
Pogledajte kako je Schmidt u Sarajevu dočekao Cavusoglua
Foto: Anadolija / Sastanak Schmidta i Cavusoglua u Sarajevu

Ministar vanjskih poslova Republike Turske Mevlut Cavusoglu, sastao se danas u Sarajevu sa visokim predstavnikom međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini Christianom Schmidtom.

Cavusoglu se ranije danas, na početku dvodnevne posjete Bosni i Hercegovini, sastao sa reisu-l-ulemom Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Huseinom ef. Kavazovićem, te obišao Šehidsko mezarje Kovači u Sarajevu gdje je položio cvijeće na mezar prvog predsjednika Predsjedništva RBiH Alije Izetbegovića.

Turski ministar vanjskih poslova Cavusoglu će kasnije danas prisustvovati 14. svečanoj promociji i dodjeli diploma diplomantima, magistrantima i doktorantima na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu (IUS).

SAD uveo sankcije saradniku izraelskog ministra i dvama entitetima zbog nasilja na Zapadnoj obali

SAD uveo sankcije saradniku izraelskog ministra i dvama entitetima zbog nasilja na Zapadnoj obali

Cavusglu će se sutra sastati sa ministricom vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Biserom Turković, te predsjedavajućim i članom Predsjedništva BiH Šefikom Džaferovićem i Željkom Komšićem.

U okviru regionalne turneje Cavusoglu je jučer i danas posjetio Srbiju, Sjevernu Makedoniju i Hrvatsku, a nakon posjete Bosni i Hercegovini otputovat će na Kosovo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (16)

/ Povezano

/ Najnovije