Dodik sa Cavusogluom: Oživjeti ideju sastanka s Erdoganom, Milanovićem i Vučićem

15
Radiosarajevo.ba
Dodik sa Cavusogluom: Oživjeti ideju sastanka s Erdoganom, Milanovićem i Vučićem
Foto: Anadolija / Dodik i Cavusoglu

Ministar vanjskih poslova Republike Turkiye Mevlut Cavusoglu u Istanbulu se danas sastao s članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom.

"Razgovarali smo o dešavanjima u našoj regiji, posebno u Bosni i Hercegovini", naveo je Cavusoglu u objavi na Twitteru, uz koju je objavio i fotografiju s Dodikom.

Dodik je ranije, također na Twitteru, objavio videosnimak dolaska na sastanak sa Cavusogluom te se zahvalio šefu turske diplomatije na gostoprimstvu.

Naučnici upozoravaju: Na Balkanu slijedi 'pakao' - ne piše se dobro ni ovim zemljama

Naučnici upozoravaju: Na Balkanu slijedi 'pakao' - ne piše se dobro ni ovim zemljama

Kazao je kako su ponovo oživjeli ideju sastanka lidera iz BiH sa turskim, srbijanskim i hrvatskim predsjednicima kao medijatorima u dogovoru.

"Ponovo smo rehabilitovali jednu staru temu, a to je da se putem trilateralnog sastanka na kojem bi s jedne strane bili Erdogan kao predsjednik Turske, Zoran Milanović kao predsjednik Hrvatske i Aleksandar Vučić kao predsjednik Srbije, te trojica predstavnika srpskog, hrvatskog i bošnjačkog naroda iz BiH nađe dodatna energija i volja da napravilo određeni dogovor koji bi dodatno stabilizovao situaciju u samoj BiH", rekao je Dodik.

Ranije je u najavi Dodik naveo da će s Cavusogluom razgovarati o infrastrukturnim projektima, ekonomskoj saradnji, kao i o političkim izazovima u vezi sa ukrajinskom krizom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (15)

/ Povezano

/ Najnovije